Алеята на здравето се намира в Крайдунавския парк на Видин

...
Алеята на здравето се намира в Крайдунавския парк на Видин
Коментари Харесай

Откриха Алея на здравето във Видин

Алеята на здравето се намира в Крайдунавския парк на Видин и е основана по план, финансиран от Регионалната здравна ревизия по Национална стратегия за предварителна защита на хроничните незаразни заболявания и е осъществен със съдействието на Община Видин.

С нейното разкриване се отбелязва Международния ден на здравето – 7 април, който тази година мина с мото: „ Остаряване и здраве: положителното здраве прибавя живот към годините “. Това съобщи при откриването доктор Гергана Джамбова, шеф на РЗИ – Видин. Тя благодари за оказаната поддръжка на Община Видин, посредством която е осъществен плана.

Кметът Огнян Ценков похвали положителната самодейност видинчани да имат Алея на здравето и сподели:
„ Тя се намира на атрактивно място в красивия Крайдунавски парк на Видин, наоколо до средновековната цитадела „ Баба Вида “ и е измежду най-предпочитаните и посещавани от нашите съграждани. Сигурен съм, че Алеята на здравето всекидневно ще бъде посещавана от деца, младежи и възрастни, а таблата, които сте сложили със здравно-образователна информация, ще бъдат потребни за всички видинчани и посетители на града “. Кметът посочи,че Община Видин е предоставила безплатно терена за създаване на Алеята. 11 табла са ситуирани по пътя на алеята, които дават информация за рискови за здравето фактори – тютюнопушене, корист с алкохол, нездравословно хранене и други, които са причина за доста болести. Откриването на новата облага приключи с стратегия на ученици от Детска градина „ Арабела “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР