Алея на изкуствата и занаятите ще съпътства за шеста поредна

...
Алея на изкуствата и занаятите ще съпътства за шеста поредна
Коментари Харесай

Майстори редят произведения на Алея на изкуствата в Монтана

Алея на изкуствата и занаятите ще съпътства за шеста поредна година Международния фолклорен фестивал в Монтана, отдаден на празника на града Свети Дух. Майстори на национални занаяти от цялата стана ще подредят своите творби на пл. „ Жеравица” още на 25 май.
„ За първи път ще има галерия на реставрирани достоверни носии.” – прецизира Лидия Костова от Регионалната занаятчийска камера, която е основател и уредник на събитието. Троянска и интериорна керамика, дървени сувенири и дърворезба, произведения от кожа, ръчно направени ножове, украшения от разнообразни материали, декоративни пана с чипровски претекстове, рисувани кратуни, бродирани ризи, картини и сувенири от естествени материали ще украсят алеята до откритата сцена на централния площад.
През четирите дни част от майсторите ще вършат и демонстрации, а посетителите ще имат опция под вещото им управление да се опитат да си изработят нещо сами. Майстор Димитър Терзиев от Троян ще даде опция на всеки, който желае да направи глинен съд на достоверно грънчарско колело. На Алеята на изкуствата и занаятите са планувани и разнообразни занимания за деца. Очаква се те да проявят огромен интерес към рисуването със спрей.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР