Алексей Навални е закаран в изправителна колония във Владимирска област,

Алексей Навални е закаран в изправителна колония във Владимирска област, ...

Откараха Навални в колония във Владимирска област

Алексей Навални е закаран в изправителна колония във Владимирска област, където ще изтърпи наложеното му от съда наказание. Информацията е публикувана в органа на Обществените комисии за наблюдение „Газета ОНК“.Секретарят на обществената комисия в МоскваАлексей Мелниковсъобщи, че Навални е пристигнал в подразделението на Федералната служба за изпълнение на наказанията в град Владимир.
По-рано източници на ТАСС заявиха, че Навални ще изтърпява наказанието в изправителна колония с общ режим № 2 в Покров. Според източника, опозиционерът е откаран в петък във Владимирска област, където е поставен под карантина, след което ще бъде прехвърлен в отряда си.
Директорът на службата за изтърпяване на наказаниятаАлександър Калашниковказа, че Навални ще бъде държан в нормални условия и няма непосредствена опасност за живота и здравето му.
Припомняме, че на 2 февруари Симоновският съд в Москва замени условната присъда на Навални по делото „Ив Роше“ с ефективна. Алексей Навални ще трябва да прекара 2 години и пет месеца в колония. На 20 февруари присъдата влезе в сила.

Източник: bulnews.bg