Александра Сърчаджиева отбеляза 40-тия си юбилей на 20 май не

...
Александра Сърчаджиева отбеляза 40-тия си юбилей на 20 май не
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева чукна 40 на сцената

Александра Сърчаджиева означи 40-тия си празник на 20 май не с празненство с другари, а на сцената. Актрисата, която бе трогната до сълзи от изненадващата поява на няколко близки, които й пяха: „ Честит рожден ден! ”, показа страстите си персоналния си празник и с българите в Лондон, където на 21 май показа моноспектакъла си „ На живо ”.
Алекс посрещна рождения си ден несъмнено в интервал на напредък. Водещата на предаването „ Животът по автентичен случай ” по Би Ти Ви играе пред цялостни зали, радва се на сполучливи министър председатели в театъра, както и на позитивните мнения от тази на кино лентата „ Изкуството да падаш ” на режисьора Орлин Милчев. Лентата, в която Алекс играе разтърсваща роля, бе отличена със „ Златна роза ”. Голямо неспокойствие и наслада за актрисата бе и първата роля на щерка й – 11-годишната София Ласкин в киното. Тя играе ослепително във кино лентата „ Игра на доверие ”.

„ Работата ме избавя ”, признава дъщерята на Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев. Така няма време да потъва в мислите си. Напоследък тя фактически доста работи и не стопира да пътува със спектакъла си „ На живо ”. Той й донесе доста гласност и съкрати още повече дистанцията й със феновете. Повечето се припознават в болката, за която споделя, в тестванията и опитите да се пребори с всичко това. В моноспектакъла, за който взе премия „ Аскеер ” предходната година, Алекс прави покъртителна изповед за загубите в живота си – тази на майка си актрисата Пепа Николова и на мъжа си Иван Ласкин, приказва за татко си – Йосиф Сърчаджиев, с който постоянно са имали комплицирани връзки, за битката да се изправи, да отгледа щерка си.

„ Смятам, че от време на време човек до края на живота си не може да откри отговор на въпроса: „ Защо? ”. А и този въпрос единствено ти пречи ”, казвала е Алекс във връзка с загубите. Всичко се случва, тъй като би трябвало. Защо? Няма огромно значение, тъй като нямаш силата да го промениш. Не си единствен, отбелязвала е още актрисата, на доста хора им се случват ужасни неща. „ Може би някъде на друго място ще схванеш за какво ”, изтъквала е тя.

Актрисата, известна и с функциите си във кино лентата „ Шивачки ” и сериала „ Откраднат живот ” по Нова тв, загуби майка си Пепа Николова, когато бе едвам на 23 години. Болката й преляла в мощен яд. В тъгата си Алекс си споделила, че несъмнено няма Господ. Не можела да одобри, че в случай че има, ще й отнеме единствения непосредствен човек в живота й. Дори скъсала синджирчето с кръстче, което до тогава носела. После гневът минал. В този интервал до Алекс неразделно бил Иван Ласкин, който постоянно е бил измежду околните до нея и майка й. Той й оказал помощ да се съвземе. Не след дълго другарството им прераства в обич, която продължи 13 години.

Иван Ласкин си отиде на 6 януари, 2019 година едвам на 48 години, след дълга борба за живота си, като последно бе държан в изкуствена кома във Военномедицинска академия поради чернодробна непълнота. Загубата бе опустошителна за Алекс, само че не можеше да си разреши да се затвори у дома с страстите си. „ Трябва по някакъв метод да приема това, което ми се случва, и да продължа напред, тъй като имам дете, кеото би трябвало да отгледам. То има единствено мен, няма различен ”, споделяла е тя. Тогава неразделно до нея са приятелите й.

Времето не лишава от болката й. Сърчаджиева не пропуща годишнина от загубата на майка си и мъжа си, с цел да подсети за тях и мощната връзка, която са имали. Не не помни и рождените им дни. „ Много ме боли! Ужасяваща е неналичието ти! Безкрайно доста те обичам, благо мое момче. Честит Рожден Ден, Иване! Днес вкъщи ще е безшумно, само че се надявам, че там, някъде горе ще се чува твоя смях ”, написа Александра в обществената мрежа на 10 март, когато е роден Иван Ласкин.

Голяма опора и благополучие е щерка й, която към този момент се е ориентирала към актьорството. Алекс счита, че 11-годишната София сама би трябвало да реши по какъв начин да продължи пътя си, дали ще обвързван с специалността на фамилията й или пък с друго предопределение. Ако избере актьорството, тя е наясно, че битките на София ще са огромни, тъй като ще би трябвало да се потвърждава и да пази семейството, която носи.

„ Мамо, гордея се с теб ”, споделила й София, когато предходната година Алекс взе премията „ Аскеер ”. Самата актриса обаче не смее да се дефинира като съумяла, макар претърпяното в живота и постигнатото в специалността. Благодарна е за любовта, която получава от публиката. И желае да се раздава още. Иска да пътува с обичаните си хора, да се смее повече, да се трогва до сълзи. „ На 40 още ми се живее, вършат ми се лудости и не чувствам годините ”, споделя тя.

„ Пътят ми до тук беше прелестен, въпреки и белязан от ужасяващи загуби! Но в живота ми за тези 40 години получих голяма обич! Загубата на Пепа беляза двайсетте ми години, загубата на Иван беляза трийсетте ми години, само че ги имах и те бяха до мен! До мен с голямата си обич и топлота! И постоянно ще останат в мен и в очите на София! Сега имам невероятните си другари и всички вас! Вие ми давате религия и вяра, че има смисъл човек да продължи! И аз ще продължа! С усмивка на лицето си и голяма любов в душата и сърцето си! Вярвам, че ще бъде хубаво! Пожелавам си слънцето да гали лицето ми, а вятъра да разрошва косите ми! Нека бъдем здрави, щастливи и смирени! Нека се смеем и пълним очите си с хубост! ”, показа Алекс на празника си в обществените мрежи.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР