Александра Сърчаджиева, която за своите 38 години премина през големи

...
Александра Сърчаджиева, която за своите 38 години премина през големи
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева: Простих на баща си Йосиф! Ще се радвам, ако дойде да ме гледа в публиката

Александра Сърчаджиева, която за своите 38 години мина през огромни житейски катаклизми, откри сили да елементарни и да преглътне обидата, нанесена от биологичния й татко Йосиф Сърчаджиев, разбра HotArena.

За никого не е загадка, че надарената актриса през целия си живот е била отхвърлено дете, била е единствено на 1 годинка, когато Йосиф изоставя бебето и майка му - починалата към този момент актриса Пепа Николова.

За връзките им или по-скоро неналичието на такива Алекс споделя в своя моноспектакъл " На живо ". Нужна й е била година и половина, с цел да се осмели за опише живота си и тестванията в него на сцената.

" Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които описвам за него, са разказани по допустимо най-деликатния метод. Аз не го наскърбявам. Всеки има своя история, всеки взема решение по какъв начин да изживее живота си. Простила съм всичко на татко ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се дразня. Неговите очи няма да ги видя в пубиката, дано бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здравостъпил човек на земята. Но, в случай че пристигна да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере доста неща за мен ", призна Сърчаджиева в " Преди обед ".

Дъщеря й София към момента не е гледала представлението й, не тъй като не желае, а тъй като майка й по всякакъв начин се пробва да отсрочи този миг в бъдещето. " Бях изрично срещу да го гледа. Тя имаше толкоз мощна връзка с Иван. Виждам хората по какъв начин се вълнуват от това, което описвам. Затова знам, че доста ще плаче за татко си. За нежните си 10 години толкоз сълзи изплака, че желая отсега нататък да плаче единствено от благополучие ", добави Александра.

Представлението й се разва на голям триумф, а датата за края на месеца в Сатиричния спектакъл към този момент е разпродадена. Освен на признанието, което получава от своята аудитория, Сърчаджиева е признателна и приема с голямо неспокойствие оценките на играта й от огромните Мариус Куркински и Цветана Манева.

" Във Варна ме глада Мариус, този талант. Аз не знах, че ме гледа. И когато го видях, ужасно се развълнувах. Той пристигна, хвана ме за ременете и ми сподели, че това, което върша е революционно и не е предполагал, че артист освен от България, само че и по света, може да направи сходно нещо. Гледа ме и огромната Цветана Манева - велика актриса. Тя ми сподели, че сътворявам гражданска война в българския спектакъл и върша ново течение, наречено " Документален спектакъл ". Каза ми, че даже не си давам сметка за това, което върша ", показа още актрисата.

" Година и половина ми лиши да се осмеля за направя този театър, да поподна на точните хора - режисьора Шошо и Яна, който застанахме зад мен, сценографа Фичо, Радена Вълканова, която ми оказва помощ на сцената по брилянтен метод. Действието се развива в тв студио, в което ходя на изявление. Благодарна съм, че това нещо ми се случва. Преди зрелище не дремя, в главата им настъпва каша от страсти. Това е тип терапия за мен, само че и терапия за публиката. Всеки припознава себе си, всеки открива някаква своя история - всички прекосяваме през обич, загуба, деца, мъже, родители... Под сцената виждам доста очи, които ме гледат с голяма обич. Благодаря ", съобщи прочувствено Сърчаджиева, написа Ретро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР