Александра Фейгин завърши на 16-о място на Европейското първенство по

...
Александра Фейгин завърши на 16-о място на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Александра Фейгин с 16-о място на EП по фигурно пързаляне във Финландия

Александра Фейгин приключи на 16-о място на Европейското състезание по фигурно пързаляне в Еспоо (Финландия).

20-годишната Фейгин, беше 17-а в късата стратегия, само че изигра отлична волна. Тя беше оценена със 100.92 точки (52.94 за механически детайли и 47.98 за съставни елементи на програмата), персонален връх за сезона, което е 14-а по мощна оценка. Така българката приключи 16-а със общ брой от 155.23 точки.

Фейгин, която взе участие за четвърти път в кариерата си на континенталния шампионат. извърши 10 скока в програмата си - шест тройни и четири двойни, от които три в композиция - троен дебелак - двоен аксел, троен флип - двоен дебелак и двоен аксел - троен салхов.

Родената в Русия Анастасия Гурбанова (Грузия) завоюва историческа първа европейска купа за страната си и в нейната кариера. Тя показа доста мощна волна стратегия и победи безапелационно с 199.91 точки.

" Много съм горда да бъда тук, щастлива съм и благодаря на всички за поддръжката. Бях много нервна, само че в този момент ще чествам ", сподели победителката.

Втора остана международната вицешампионка и посочена за любимка в конкуренцията Льона Фендрикс от Белгия със 193.48 точки. Тя беше втора след късата стратегия, падна два пъти след тройни скокове във волната, само че въпреки всичко съумя да вземе среброто.

Трета изненадващо се класира дебютантката Кими Репонд от Швейцария със 192.51 точки, която е единствено на 16 години. Тя сподели изключителна волната стратегия, получавайки втора оценка от 128.68 точки.

Европейското състезание завърша довечера с волната стратегия при танцовите двойки.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР