Александър Зверев триумфира на финалния за годината турнир на ATP

...
Александър Зверев триумфира на финалния за годината турнир на ATP
Коментари Харесай

Зверев спря Джокович и грабна титлата в Лондон

Александър Зверев победи на финалния за годината шампионат на ATP в Лондон след победа над Новак Джокович с 6:4, 6:3. На 21 година германецът е най-младият първенец на заключителния " Мастърс " от 2008 година насам. Той за първи път сграбчи купата там, по този начин както и Григор Димитров през предходната година.

Джокович, който приключва годината като №1 в международната класация, беше любимец поради формата, която показва. Сърбинът нямаше изгубен сет в зала " О2 сцена ", нито пък бе позволил пробив, а от " Уимбълдън " насам имаше единствено две загуби. Любопитно е, че предходната бе на предходния шампионат - Мастърса в Париж, където Ноле отстъпи пред Карен Хачанов (Русия), още веднъж на финала.

Зверев обаче откри метод да го спре (след загубата си в групата с 0:2 единствено за 77 минути) и сподели, че успеха му над другия огромен кандидат - Роджър Федерер, на полуфинала не е инцидентна. Тогава Саша спря разиграване поради изпусната топка от едно от децата край корта и беше освиркан от доста фенове в залата. Причината е, че Федерер водеше в тайбрека на първия сет, а след тази преживелица младокът направи поврат и завоюва.

Снощи Зверев показва доста мощно показване на собствен сервис, изключително в първия сет, когато не даде нито една точка за пробив на Джокера. И дочака пропукване на своя конкурент при 4:4, по този начин дръпна с 5:4 и малко по-късно затвори частта с 6:4.

Зверев стартира с брейк и втория сет, Новак отвърна, само че последва нов пробив и до края руснакът с немски паспорт доминираше. При 5:3 Саша реши да не чака своето подаване и се възползва от забележимия спад в играта на Джокович - 6:3, 2:0 и продобиване на най-голямата купа в кариерата на един от тенисистите, считани за претенденти за трона на мъжкия тенис в близко бъдеще.

Александър Зверев приключва годината под №4, пред него са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Той е първият немец, взел огромния трофей в Лондон от 1995 година, когато №1 стана Борис Бекер.

Григор Димитров ще посрещне Нова година под номер 19. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР