Александър Зверев бе въвлечен в истински трилър във втория кръг

...
Александър Зверев бе въвлечен в истински трилър във втория кръг
Коментари Харесай

Този път без излишна драма: Зверев срещна отпор от 75-ия в света, но продължава напред!

Александър Зверев бе замесен в същински трилър във втория кръг на тазгодишното Открито състезание на Франция, откакто му се наложи да прави поврат от 0:2 сета против Себастиан Баес, само че през днешния ден бе надалеч по-убедителен в изявите си и записа победа в поредни елементи над международния №75 Брандън Накашима. Германецът срещна сериозна опозиция в първия и третия сет, само че все пак бе по-стабилният в основните точки и оформи крайното 7:6(2) 6:3 7:6(5), с цел да откри място в осминафиналната фаза, където ще се изправи против Бернабе Сапата Мирайес, който по-рано през днешния ден в профил поставения под номер 23 Джон Иснър.

Дебютният сет мина под диктовката на сервиращите, които успяваха да държат съперника си надалеч от благоприятни условия за пробив и брейкболи съвсем изцяло отсъстваха. Германецът бе по-агресивният от двамата, който постановяваше своя жанр на игра през множеството време, само че все пак Накашима съумя да се задържи в резултата и да вкара частта в тайбрек. Там Зверев бе извънредно стабилен от главната линия и възползвайки се от неточностите на своя конкурент, завоюва последните 5 точки, с цел да поведе в общия резултат.

Световният №3 придвижи стремежа си и при започване на втората част, успявайки да пласира ударите си наоколо до линиите и по този начин да провокира пропуски от противниковата страна. Съвсем скоро Саша ознаменува напъните си с реализирането на пробив, който, въпреки и мъчно затвърди, с цел да се откъсне с 4:1. Оттам насетне той не разреши нито миг съмнение на личен сервис, поставяйки край и на този сет в своя изгода.

Третата част още веднъж бе извънредно оспорвана, като никой от двамата състезатели не успяваше да вземе превъзходство и да построи солидна преднина. Това наложи изиграването на нов тайбрек, в чиито начални минути Зверев бе бледа сянка на себе си и позволи серия от непредизвикани неточности, дали на японеца задатък от 4:2 точки. Последва обаче цялостна готовност на третия подложен, който увеличи равнището си и съумя да реализира поврат, с цел да се поздрави с крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР