Александър Сумин, съосновател на Claimcompass © Цветелина Белутова Още по

...
Александър Сумин, съосновател на Claimcompass © Цветелина Белутова Още по
Коментари Харесай

Claimcompass стартира програма за партньорство с международни сайтове

Александър Сумин, съосновател на Claimcompass

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Започна кандидатстването за блокчейн състезанието на CEE Block София

Победителят ще получи инвестиция от 250 хиляди евро
16 авг 2018
Българската Flipps закупи американския стартъп Avid AI

Платформата за стрийминг на бойни спортове към този момент ще демонстрира и вести на потребителите
12 авг 2018
Кои са финалистите в стартъп надпреварата CESAwards 2018

Публиката има опция да гласоподава за своите любимци до края на август
9 авг 2018 Българската започваща компания Claimcompass, която през онлайн платформа посредничи на пасажери на самолетни компании да получат обезщетение при закъснели и анулирани полети, отвори бизнеса си и към сътрудници. Фирмата започва affiliate стратегия, през която български и интернационалните туристически уеб сайтове могат да слагат на страниците си функционалност за калкулация на компенсацията, обезпечена от Claimcompass. По този метод създателите Татяна Миткова, Велизар Шулев и Александър Сумин целят да разраснат бизнеса си и да доближат до допустимо най-вече консуматори.

Новите партньорства

От компнанията описват пред " Капитал ", че новата програмата е ориентирана най-вече към блогове и уеб сайтове, свързани с тематики като туризъм, начин на живот и технологии с висок трафик на гости. " Affiliate сътрудниците се записват на уеб страницата ни и получават достъп до партньорски профил в който са разказани стъпките за интеграция, като все още съществуват два разновидността за пренасочване на клиенти: посредством affiliate линк или посредством интеграция на калкулатора за обезщетение, като ние предлагаме композиция и от двата ", изяснява съоснователят Александър Сумин и добавя, че за един месец близо 50 уеб страницата са внедрили услугата. Като част от партньорството от Claimcompass заплащат комисионна на уеб страниците в размер на 15 евро за всеки сполучлив иск.

Основаната през 2016 година млада компания подписа партньорство и с китайската airConcur. " Трафикът на пасажери сред Азия и Европа продължава да пораства, по тази причина взехме решение да валидираме пазара посредством това партньорство. ClaimCompass се явява снабдител на услугата, а airConcur дава отговор за привличането и обслужването на клиенти, както и промотиране на B2B продуктите ни в Азия ", прецизира Сумин.

Компания в развиване

Исковете подадени през първата половина на годината през платформата на ClaimCompass се усилват с близо 200% в съпоставяне със същия интервал 2017 година и са на обща стойност 8 млн. лева Те са донесли на компанията доходи от 430 хиляди лева, което съставлява растеж от 226%. Очакванията на Сумин са през второто полугодие през компанията да минат със 120% повече нови искове. Към момента екипът на ClaimCompass се състои от 24 индивида, само че от компанията целят да разрастнат екипа си с още най-малко 5 чиновници.

Клиентите на ClaimCompass не заплащат предварителна такса за обработка на исковете. Комисиона от 25% се дължи единствено при сполучливо поучена отплата, която съгласно случая е сред 250 и 600 евро на човек. Средно процесът лишава сред 4 и 8 седмици с изключение на в случаите, когато се стига до съд, а приблизителното обезщетение е 388 евро. По думите на съоснователя пък приблизително към 10% от исковете се изплащат в същия месец, в който са подадени, до момента в който над другите продължава да се работи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР