Александър Соколов спечели по зрелищния откриващ ММА двубой на дългоочакваната

...
Александър Соколов спечели по зрелищния откриващ ММА двубой на дългоочакваната
Коментари Харесай

Страхотна ММА битка за начало на SFC 7 Avatars

Александър Соколов завоюва по зрелищния откриващ ММА дуел на дълго чаканата галавечер в зала "Универсиада " в София - SFC 7 Avatars. Битката бе първа за събитието и надлежно бе полупрофесионална, като Соколов със съдийско решение надви над Тони Константинов. Двубоят бе доста разнороден, оспорван и прелестен за гледане, като бе заслужен край на шампионата "Спорт против порока ".

Соколов е 20-годишен от Пазарджик, учи медицина в Пловдивския университет и към този момент има две победи в двете си ММА борби, а негов треньор е Петър Владов, който на галавечерта показа България в "рицарския конфликт ". 18-годишният софиянец Константинов също може да бъде удовлетворен от представянето си и заслужава поздавления за своето присъединяване във вълнуващите три рунда.

Тони стартира нападателно с тъкмо дясно кроше, след което двамата минаха в клинч и Соколов реализира тейкдаун. Константинов се предпазваше относително сполучливо първоначално, само че след това с нов тейкдаун бе заставен да легне по тил. Соколов заложи на граунд-енд-паунд и опита два пъти да задуши противника си. При втория опит за риър некед чоук Константинов се измъкна и даже се изправи, с което заслужи овации от публиката.

Соколов насочи две десни крошета и по-късно тръшна мощно съперника на земята, като застана зад тила му и единствено сирената попречи да се стигне до нова порция граунд-енд-паунд.

Константинов отново стартира с попадения с дясна и лява ръка, само че Соколов търсеше тейкдауна, единствено че противникът му се отбрани по прелестен метод и секунди по-късно двамата още веднъж се изправиха. Тейкдаунът бе сбъднат с препъване, като Соколов търсеше да влезе в цялостен гард, само че несполучливо. Тони още веднъж нанесе хубаво дясно кроше, а Соколов го притискаше към клетката в търсене на ново преместване борбата на земя. Константинов се защитаваше, до момента в който бе с тил, като отново съумя да оцелее до сирената в неуместното състояние.

Соколов още веднъж реализира ранен тейкдаун и застана върху притиснатия на гърба си противник, като го постановяваше с дясна ръка в региона на кръста. Константинов му даде гърба си и изяде няколко десни крошета, само че съумя да се изправи, след което да отвърна опитите за отсичане на собствен ред с положителни крошета. Двамата очевидно бяха извънредно изтощени във втората част на рунда и темпото понамаля, като борбата се водеше в стойка с замени на крошета. С последните си удари Соколов съумя да разкървави устата на Константинов и след финалната сирена празнуваше като победител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР