Александър СимовПарламентаризмът се разпада. Политическата система пуши като ТЕЦ, останал

...
Александър СимовПарламентаризмът се разпада. Политическата система пуши като ТЕЦ, останал
Коментари Харесай

Вечната Амбър

Александър Симов
Парламентаризмът се разпада. Политическата система пуши като Топлоелектрическа централа, останал без надзор. Обществото се тресе като коркова запушалка в цунами.
И само и единствено политическите брокери излъчват непоклатимост. Почти като в оня лаф на Нинус Несторович: " Всичко е цялостен безпорядък, единствено престъпността е проведена ".
Ето, виждаме по какъв начин в мътилката на парламентарното тресавище, там, където бълбукат мехурите на новата чудовищна коалиция, отново изплува могъщият контур на Делян Пеевски.
И не просто изплува - той се оказа незаобиколим фактор в конституционната промяна, парламентарен трол, който приклещи ПП-ДБ и Христо Иванов до стената със собствен личен план за смяна на Конституцията.
Човек и да желае, не може да не изпусне въздишка на удивление.
Вече 23 години Делян Пеевски се върти из политиката и в най-кризисните времена, макар публичното отвращение или митинги, той оцелява, а осанката му придобива могъщи парламентарни измерения.
И тези, които викаха против него, в този момент го чакат за следващ исторически компромис или както и в този момент да назовават политическото шикалкавене. 
Тази страна един ден може да остане без партии и хора, само че политическите брокери ще са безконечни. Воглаве с Делян
Пеевски в ролята на Вечната Амбър.
Стабилни хора. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg