Александър СимовДезинформацията вече е заплаха за националната сигурност на всички

...
Александър СимовДезинформацията вече е заплаха за националната сигурност на всички
Коментари Харесай

Култура на дезинформацията

Александър Симов
" Дезинформацията към този момент е опасност за националната сигурност на всички ни ". С това изречение запомних беседата в народен ефир на Джеймс Рубин, специфичен делегат на Държавния департамент на Съединени американски щати, който координирал битката против непознатото въздействие посредством дезинформация.
Трудно е човек да не се съгласи с американския костюмар. Дезиинформацията разнищва едно общество и го потапя в истерична просвета на непрекъснатата неистина, както споделяше Дубравка Угрешич.
Проблемът, несъмнено, е каква е дефиницията за дезинформация. Знам какво ще ни кажат от Държавния департамент - съветската агитация, подправените вести, пипането на фините настройки на консервативната българска душа. Всеки път, когато някой изръмжи против безумията на българските истерици, пардон, евроатлантици - това е директна дезинформация и печално разследване от пропагандата на Кремъл.
Но хайде не на нас тия. 
Дезинформация ли е, да вземем за пример, цяла година да твърдиш, че ти си главната опция на ГЕРБ, че в никакъв случай няма да подкрепиш държавно управление с присъединяване на хора на Бойко Борисов, а най-сетне да се изметнеш като танцьорка на кючек и да направиш противоположното?
Точно това е дезинформация.
Целенасочена, смазваща, цинична дезинформация, която детонира и последните останки и здрав разсъдък в българското общество. Господин Рубин обаче остана необичайно безмълвен по тематиката.
Очевидно политическите неистини на американските планове не влизат в обсега на борбата с дезинформацията.
Дезинформация ли е това да акостираш с гумена лодка в Росенец и да твърдиш, че водиш борба за връщането на това парче печална земя назад в България, а единствено три години по-късно да се снимаш усмихнат с Делян Пеевски, който като политически бей да дава благословия за ръководство и конституционна промяна.
Кремъл ли е отговорен за тези неистини? Това всичко съветска агитация ли е?
Това е културата на лъжата, с която жълтопаветния планктон се пробва да се изплъзне от присъдата на българския народ.
Защото казусът на България напълно не е в съветската агитация. Самото й вкарване като тематика на диалог също е замяна. Нашият проблем са точно локалните лъжци, които като вампири осмукаха гневният митинг на хората, а по-късно влязоха на пръсти в харема на Бойко Борисов и му полегнаха под мускула. 
Всъщност под благовидния претекст за битка с дезинформацията постоянно най-големите политически мошеници са се опитвали да изперат своите биографии и съвести. Да припишеш всички проблеми на дезинформацията е метод да се опиташ да смажеш авансово всяко сериозно мислене и да дадеш индулгенция на геополитическите си лакеи и икономи.
В тези размирни дни на ГМО-експерименти с търпението последното от което се нуждаем е някой да ни дава ум за битка с дезинформацията. Основните дезинформатори ги виждаме всеки ден - лъжците, които се оповестиха за инженери на смяната, а след това мигновено се вписаха в най-мрачното статукво на страната. 
Културата на лъжата е мъчително жива. Опасявам се обаче, че Джеймс Рубин тъкмо против нея няма да направи безусловно нищо. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР