Александър Панайотов подреди нова изложба живопис с над 50 платна.

...
Александър Панайотов подреди нова изложба живопис с над 50 платна.
Коментари Харесай

Александър Панайотов подреди втора изложба живопис с над 50 платна

Александър Панайотов подреди нова галерия живопис с над 50 платна. Повечето са пейзажи и изображения на животни, птици и риби. Откриването на вернисажа е на 12 юни в Дом на културата " Красно село ". Картините може да се прегледат до края на месец юни.

 

Александър Панайотов е млад художник роден на 25 март 1987 година в България. Той живее в София, където от ранно детство стартира да учи живопис. Още 13-годишен печели премия от влиятелен народен конкурс за художествено изкуство, който му дава подтик да продължи да рисува с невероятна любов и жар. Александър учи при едни от най-хубавите български художници и покорен от изящността на техните произведения поема по стъпките им. Искренното удивление към творчеството на Ван Гог, очарованието от цветовете, присъщи за импресионизма и фовизма, са единствено дребна част от тласъците, които дават подтик на творчеството му и той стартира да рисува със вълнуващ възторг, като гради собствен личен живописен жанр. Картините му имат експресионистична дълбочинност, ловко боравене с цветове, багри, форми, нереални тълкования и сюжети, близки до природата. Специфична техника на изрисуване и потреблението на най-вече маслени бои допълват присъщото обаяние на стила му.


Избрал пътя на творчеството след дълги години, прекарани в университета, следвайки право и логика на психиката, той се стреми посредством художествените си произведения да вдъхва повече оптимизъм, наслада, естетика и добрина.


Със своята първа независима галерия „ Приказен свят “, показана през юни м.г., Александър печели възторжени почитатели на своето изкуство. С 46 платна той вкарва публиката в свят пъстър от колоритни пейзажи, божествен градини и приказни животни, които дълбаят в логиката на психиката и обогатяват сетивата, предизвиквайки бурна страст.


Отзивите за изложбата са извънредно положителни, което дава подтик на идващите изяви на създателя. Той е участник в взаимна галерия „ Стилове “, отдадена на разнообразни течения в актуалното изкуство, показана от 18 български художници с ослепителен почерк и жанр.


Следвайки своята достоверност като създател, той е благополучен, когато хората, които правят оценка творбите му, преразказват историите и посланията от тях по собствен метод и ги доразвиват. Така творчеството му добива нов смисъл и пътят продължава.

 

Изложбата е в Общинския културен институт " Красно село " на " Цар Борис III " 41 и може да се прегледа до 30 юни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР