Александър Матушев се завърна в родния си Ямбол след няколкомесечна

...
Александър Матушев се завърна в родния си Ямбол след няколкомесечна
Коментари Харесай

Алекс Матушев пред Sportal.bg: Целта ми е да помогна на Ямбол да влезе в плейофите

Александър Матушев се завърна в родния си Ямбол след няколкомесечна пауза, през която крилото опитва шанса си оттатък границите на България за първи път в кариерата си. 22-годишният баскетболист стартира сегашния сезон с екипа на нидерландския БАЛ Веерт Лимбург, състезавайки се в обединената лига на Нидерландия и Белгия.

“Първоначално всичко беше ново за мен. Малко повече време ми лиши да се климатизирам ”, сподели Матушев по отношение на престоя си там пред Sportal.bg . “С всички се разбирахме добре. Наблягаше се основно на 5 на 5 в подготвителния развой. Динамиката на играта беше много по-висока, до момента в който тук - в България, се играеше повече тактически. Доволен съм от опита си там. Знам, че това ще ми помогне отсега нататък, а и научих някои неща за себе си ”, добави реализаторът.

Матушев взе присъединяване в 10 мача на БАЛ Веерт, в които записа междинни индикатори от 11.5 точки и 2.1 битки при 38% пукотевица от игра. Последният му мач с отбора бе на 27 декември, като по-късно договорът му бе преустановен по взаимно единодушие. Така юношата на ямболии се завърна у дома, защото преди да замине за Нидерландия бе подписано съглашение, че в случай че се върне в България, той е задължен да играе за Ямбол. Именно за това приказва и неговият сътрудник Антонио Илиев пред нашата медия.

“Мисля че сега имаме много порядъчен тим ”, показа Матушев за състава на Ямбол. “Надявам се да създадем изненада с някой от мощните отбори и да се изкачим нагоре в класирането. Целта ми сега е да оказа помощ на тима да се класира за плейофите ”, сподели още някогашният юношески национал.

Ямбол към този момент съумя да сътвори изненадата на сезона до този миг, откакто се трансформира в първия тим, повалил водача в класирането Рилски състезател. Матушев и компания шокираха носителите на Купата и Суперкупата на България след триумф с 86:80 в зала “Диана ”, с цел да пресечен серията от 17 следващи победи на Рилецо.
 Агентът на Матушев пред Sportal.bg: Договорът е преустановен по взаимно единодушие Агентът на Матушев пред Sportal.bg: Договорът е преустановен по взаимно единодушие
Тимът на Ямбол ще се опита да направи всичко допустимо, с цел да се класира за шампионата за Купата на България, за която ще се борят първите осем тима в класирането. Три кръга преди края на второто завъртане ямболии заемат деветото място с баланс от 6-11, какъвто е и този на осмия Академик Пловдив. Зад тях дебне Черно море Тича с 5-12, като това са и трите тима, които ще се борят за място в осмицата.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР