Александър Марков от БНТ е тазгодишният носител на голямата награда

...
Александър Марков от БНТ е тазгодишният носител на голямата награда
Коментари Харесай

Александър Марков от БНТ взе голямата награда за тв журналистика “Свети Влас”

Александър Марков от Българска национална телевизия е тазгодишният притежател на огромната премия за телевизионна публицистика “Свети Влас ”. Церемонията по връчване на наградите се състоя за 13-та поредна година на метри от морето на “Марина Диневи ”.

Марков бе отличен за това, че е направил репортаж за началото на войната в Украйна от Мариупол и документален филм година по-късно. Да поздрави носителя на огромната премия дойде персонално и генералният дикректор на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. За Марков водещият на церемонията Бойко Василев сподели: “Това е публицист, който не се опасява. Има и професионализма, и таланата. ”

С награди от Свети Влас си потеглиха и Лора Крумова от " Нова телевизия " за двете си знакови изявленията във връзка “Магнитски ” и Бесте Сабри, която директно отразяваше нещастието в Турция след опустошителното земетресение от 6-ти февруари.

 

Призиви от морето отнесоха и Марина Стоименова от " Евронюз ", която сподели отражението на войната година по-късно, както и Миглена Казарян от паметното предаване “Бразди ” на Българска национална телевизия, което тази година навършва 60 години.

При връчването на премията Лора Крумова не пропусна да благодари на сдружението, което дефинира най-хубавите телевизионни водещи към този момент 13 години, че апел получил Милен Цветков във време, когато е бил свален от всички малките екрани.

“Годината може да се каже, че беше съдбовна, само че журито беше съвсем единомислещо при избора си за отличените ”, сподели тв доайенът Иван Гарелов, който е ръководител на сдружението, което връчва премиите. За първи път участваха и елементарни фенове, които през онлан анкета на " 24 часа " са давали своите желания за любимец.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР