Александър Лазаров вече донесе положителни емоции на българските тенис фенове

...
Александър Лазаров вече донесе положителни емоции на българските тенис фенове
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Александър Лазаров – Лоренцо Музети


Александър Лазаров към този момент донесе позитивни страсти на българските тенис почитатели с фантастичната си победа над Иржи Лехечка в първия кръг на Sofia Open, а в този момент се изправя пред още по-сериозно предизвикателство – международният №30 Лоренцо Музети.

Италианецът знае какво е да загубиш от българин в София, откакто през 2021 отстъпи на Димитър Кузманов. Този път обаче се намира в по-добра форма, като през юли завоюва ATP 500 трофея в Хамбург с победа на финала над настоящия №1 Карлос Алкарас.

Въпреки това Музети не може да се похвали с огромно неизменност – след този успех има провали от Марко Чекинато (тогавашен №151), Борна Чорич (№151 по време на дуела им в Синсинати, само че и тенисистът, който стигна до купата впоследствие), Ришар Гаске, Иля Ивашка и Себастиан Корда. Балансът му в месеците след Хамбург е 6-5.

От своя страна Лазаров се намира в превъзходна форма, като при започване на септември победи Александър Вукич и Михаил Кукушкин по пътя към полуфинал на Чалънджър в Испания. Представянето му против Лехечка също бе показателно.

Очаква ни трогателен конфликт, който ще стартира след края на мача сред Григор Димитров и Иля Ивашка и е финален на централния корт в „ Арена Армеец “. Който завоюва, ще се изправи против Ян-Ленард Щруф или Юго Умбер.

Коментари онлайн:

(Снимка: Sofia Open/LAP.bg)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР