Александър Лазаров се наслаждава на една от най-добрите си седмици

...
Александър Лазаров се наслаждава на една от най-добрите си седмици
Коментари Харесай

Лазаров повали световния номер 132 в драматичен двубой и е на 1/4-финал в Майорка!

Александър Лазаров се любува на една от най-хубавите си седмици от началото на сезона, откакто преодоля квалификациите на Чаланджъра в академията на Рафаел Надал, а през вчерашния ден се поздрави и с победа в главната скица, отстранявайки Хамад Медиедович. Този триумф несъмнено беше извънредно влиятелен, защото 19-годишният Медиедович се намира с над 100 места пред Алекс в международната класация и кариерата му е финансирана персонално от самия Новак Джокович, който вижда идната звезда на Сърбия в негово лице.

Днес пък родният ни представител изнесе четвърти следващ мач на доста високо ниво през седмицата и закономерно в профил третия подложен Александър Вукич, чиито мощни изяви през сезона го водиха до четвъртфинал на равнище ATP и победа в Големия шлем. Българинът поддържаше постоянно високо равнище през цялата среща и надви с крайното 6:4 4:6 6:4, с цел да се класира за четвъртфиналите, а един всред Матеус Пучинели Алмейда и Михаил Кукушкин го разделя от дебютен Чаланджър полуфинал.

Лазаров сервираше чудесно през цялото време, до момента в който австралиецът несъмнено имаше компликации с това да откри оптималния си темп в ударите и запращаше голяма част от форхендите си непосредствено в навън. Нашият съотечественик незабавно усети съмненията на своя противник и непринудено му отстъпи самодейността, като се задоволяваше да подсича топката и изчакваше следващата неточност от другата страна на мрежата. Въпросната тактичност донесе триумф на софиянеца, който реализира пробив и поддържаше безпроблемно задатъка си до 5:3, когато съумя да отрази два брейкбола и справедливо поведе в обособените сетове.

Постепенно по-високоранкираният играч стартира да става доста по-точен в завършващата фаза на играта и квалификантът изпитваше компликации да се оправи с неговата следена експанзия. Вукич увеличи успеваемостта на първото си подаване и към този момент контролираше сериозна част от разиграванията, което му разреши да се снабди с преднина от 5:2 гейма. Тогава Алекс влезе в страхотна серия и получи опция да сервира за връщането на паритета в резултата, пласирайки прословут минаващ удар от бекхенд. Последва обаче спад от негова страна и спечелилият щеше да бъде избран в решителна част.

В нея силите бяха съществено изравнени, но точно четвъртата ни ракета си създаваше надалеч повече шансове на ретур и международният номер 132 непрекъснато беше подложен напрегнат. В последна сметка нервите на любимеца не устояха и той инкасира пробив при 4:4, а след това Лазаров сподели здрави нерви и се поздрави с една от най-големите си победи, която го приближи до дебют в топ 350 на международната класация.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР