Александър Лазаров получи страхотна възможност да дебютира на ниво ATP

...
Александър Лазаров получи страхотна възможност да дебютира на ниво ATP
Коментари Харесай

Мисията е изпълнена: Лазаров надви световния Nº109 и е част от основната схема в Дубай!

Александър Лазаров получи страхотна опция да дебютира на равнище ATP 500, откакто уредниците в Дубай предоставиха " уайлд кард " за присъединяване в квлаификаците на родния ни представител. Алекс пък сподели, че е твърдо решен да се възползва от тази страхотна опция и през вчерашния ден изигра необикновен дуел, с цел да пречупи съпротивата на международния номер 92 Жижен Жанг и по този начин да се класира за финалната фаза на пресявките в надпреварата. Там го очакваше ново доста тежко тестване, тъй като трябваше да премери сили с младия италианец Франческо Пасаро, който се намира под номер 109 в ранглистата и през предишния сезон изигра цели пет финала в Чаланджър Тура.

Българинът обаче надалеч не даваше тип на тенисист, чието класиране е с 200 места по-задно от това на неговия противник и контролираше събитията на корта през цялото време на срещата. В последна сметка нашият съотечественик не позволи да бъде продънен нито един път и беше по-стабилен от седмия подложен в най-важните моменти, което му подсигурява класиране за главната скица - 7:5 7:5. Там Алекс ще срещне един всред Новак Джокович, Танаси Кокинакис, Александър Бублик, Даниил Медведев и Алексей Попирин, като името на идващия му противник ще стане ясно до няколко часа.

Първата част мина под тоталната доминация на сервиращите, които нямаха никакви проблеми да задържат подаванията си. Все отново правеше усещане, че четвъртата ни ракета стои надалеч по-добре в разиграванията от дъното на корта, до момента в който неговият противник завършваше множеството си точки наоколо до мрежата и избягваше по всякакъв начин пордължителните замени. Нещата вървяха изцяло равностойно до 6:5 в интерес на Лазаров, когато внезапно Пасаро позволи няколко непредвидени неточности при опитите си за надълбоко пласиран ъпроуч, а нашият съотечественик осъществя още първия си сетбол, отигравайки неспасяем минаващ удар от бекхенд по правата.

Втората част се развиваше изцяло идентично до резултат от 3:3, след което несъмнено софиянецът можеше да изпитва съжаления, че към този момент не е завършил нещата в своя изгода, тъй като притисна съществено съперника си в два следващи негови сервис гейма, но по-високоранкираният състезател отрази общо пет брейкбола. Пропуснатите шансове по никакъв метод не влияеха отрицателно на Лазаров, който продължаваше да сервира съвсем напълно, прехвърляйки незабавно напрежението от другата страна на мрежата. В последна сметка разумното се случи и италианецът се пропука още веднъж в последния вероятен миг, което означаваше, че Александър Лазаров е част от главната скица в Дубай!

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР