Александър Кирилов е новият китарист на една от най-стабилните нови

...
Александър Кирилов е новият китарист на една от най-стабилните нови
Коментари Харесай

Александър Кирилов – тънките струни на SEVI - slava.bg

Александър Кирилов е новият китарист на една от най-стабилните нови рок групи в България – След дългогодишно търсене на верните пръсти върху шестте струни, Светлана Близнакова и бандата й най-сетне ще показват публично новия член на групата на на който ще създадат и премиерата на видеото към сингъла Dark Knight. Дни преди първото му излизане на сцена със SEVI заварих Александър в репетиционната на групата и за 30 минути се убедих, че това момче е на мястото си.

DARK KNIGHT

В кроткия ни диалог внезапно се оказа, че китаристът е „ преизпълнил петилетката “ и вместо просто да научи репертоара на групата, още от първите си подготовки с тях е почнал да композира. Резултатът идва повече от стремително и се споделя Dark Knight. Да, тъкмо този сингъл от идния албум на SEVI, който ще ни показват онлайн.

„ Преди много време, още преди да се срещна със SEVI, в обедната отмора в музикалния магазин, в който работя, си бях взел китарата. Ударих едни-два акомпанимента, които по този начин ме сграбчиха, че незабавно желаех да ги трансформира в ария. Усетих нещо в тях. Но останаха в архива, тъй като нямаше с кого да ги развия. Щом се запознахме със SEVI, взех решение да им ги предложа, преди още да знам дали ще съм част от бандата “, спомня си за смелото си решение китаристът.

„ Те реагираха доста прелестно и се зарадваха на желанието ми за композиране. Изведнъж ме заля мощно ентусиазъм, желаех да развия тези акомпанименти. Бях решил, че това ще е първото парче, което ще създадем дружно. Така седнах и измислих припева, Светлана измисли тематиката на пианото, а с Рали се занимавахме с цялостния аранжимент. Но нямахме куплет. Той, също като припева, пристигна ненадейно, до момента в който една вечер просто си свирех вкъщи. С него завършихме Dark Knight за 1 ден. За подобен прилив на сила приказвам! В края на деня към този момент имахме демото със солата и изпятия текст. Аз по този начин пиша музика, не мога на лист да мисля прогресии като други музиканти “, прибавя Александър, до момента в който чака след изявлението да се събере с бандата за следващата многочасова подготовка. Правят си такива най-малко 2-3 пъти седмично и чакат с неспокойствие да се качат още веднъж на сцена.

След като към този момент имат песента колелото бързо се завърта и вземат решение да й създадат клип. Видеото е снимано от DarkWhite-vision и режисьора Георги Спиров, на които напоследък им се доверяват половината родни банди. А фотосите са не къде да е, а в средновековния палат в Равадиново, приет за една от десетте най-приказни дестинации в Европа. Рицари, магия и коне ще ни завладеят от мини-филма, който групата е сътворила.

Но до момента в който за почитателите Dark Knight следва, за SEVI той е завършена страница и към този момент работят по нови песни както за бандата, по този начин и за втория независим албум на фронтдамата им Светлана Близнакова.

ЕЛА С АКУСТИЧНАТА КИТАРА

Именно Светлана е разкрила Александър Кирилов, търсейки китарист, който да е на “ти” с акустичния инструмент. А задачата?! – Концертът за представянето на, който излезе в края на предходната година.

„ Работя в огромен музикален магазин, в който SEVI постоянно идваха. Станало е на въпрос, че си търсят някой, който да свири добре на акустична китара и сътрудниците са предложили мен “, спомня си Алекс. Когато телефонът му звъннал той бил с другата си група – етно-рок групировката „ Етнотикс “. „ Първоначално концепцията беше да съм реализатор единствено на избрана част от частите и единствено за концертите. В следствие бързо стартира да се построява някакъв колектив. Свирих на промоцията на албума и в процеса на работа и подготовки нещата започнаха да се спояват. Така ме поканиха и в групата “, нахвърля небрежно поредността на събитията китаристът.

Има обаче проблем – в последните 5 години Александър се е преориентирал само и единствено към акустичната китара и не е хващал електрическа. Добре че малко преди да получи покана от SEVI е посвирил на другарски начала във Vulgar Bulgar и си е припомнил по какъв начин става фокусът. Това обаче напълно не го избавило от терзанието на първата подготовка, когато „ краката ми по този начин трепереха, че си дръпнах едно столче и седнах до края на подготовката “, признава Алекс. „ Всичко обаче се намести, естествено с доста работа “, приключва със самодоволна усмивка китаристът.

ОРИСАН НА РОКА

Александър е безусловно роден с орисията на рока. Хваща „ китара “ на 4-5 годишна възраст. Понеже родителите му не му купили инструмент, той просто взел една хилка за федербал и ластик, който опънал като струни. Малката му глава към този момент била „ промита “ с рок музика от татко му, който му пускал Deep Purple, Metallica, AC/DC. И по този начин на този ластик, той решил да опита Smoke On The Water… и го изкарал! Упоритостта му била наградена с същинска китара в първи клас и уроци, за негово страдание – по класическа китара. А той мечтаел за рок. Особено откакто татко му му пуснал на касета концерта на Metallica от Пловдив през 1999 година Тогава хлапето решило, че желае
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР