Александър Главчев Хубавият звук е нещо много важно за всеки

...
Александър Главчев Хубавият звук е нещо много важно за всеки
Коментари Харесай

Ревю: Arctic P533 – евтини и удобни слушалки


Александър Главчев

Хубавият тон е нещо доста значимо за всеки геймър. В екшън игри като Unreal и Quake (да, към този момент минавам за олдскул:), където имам най-вече опит, персонално съм усещал разликата сред това да слушам какво прави съперникът по картата и да бъда изненадван поради неизолиращи околния звук и просто неприятни слушалки.

Наскоро Arctic ни изпратиха няколко техни продукта за тест. С единия към този момент ви запознахме – това е бюджетният процесорен охладител Freezer 33 eSports ONE. Сега е ред на различен артикул на швейцарската компания – слушалките P533 Military.

Редно е да се означи, че Arctic е компания, известна точно със своите охладители. През последните години от там разшириха своя обсег и продуктите за озвучаване са една от областите, на която швейцарците обръщат съществено внимание.
Описание
Сега обсъжданите P533 се оферират в три разцветки, от които в редакцията получихме вариантa с боен камуфлаж. Заедно с тях получавате комфортен полутвърд калъф предпазването на слушалките при превоз. За разлика от слушалките обаче той е черен на цвят.

Първото нещо, което ми направи усещане, когато взех продукта в ръцете си бяха големите възглавници към ушите и дебелите подложки от долната страна на металната арка, която обикаля главата. Слушалките са доста комфортни и не изключително тежки.

Последният индикатор е разследване на тънката железна рамка, на която са закрепени кутиите с представителите, както и микрофонът. Въпросната железна част на пръв взор наподобява прекомерно тънка, само че в действителност предлага съответна еластичност. Не знам до каква степен сходна структурата е по-добра от най-често срещаните напълно пластмасови слушалки, само че допускам, че издържливостта на метала във времето ще по-голяма (доколкото въобще можем да приказваме за дълговечност в наши дни).

Микрофонът е ситуиран в едричък пластмасов корпус, инсталиран на рамка от твърда тел. Можете да регулирате позицията му свободно, или да го приберете нагоре, тъй че да не ви пречи, когато не го ползвате. Не са налице спомагателни микрофони за елиминиране на странични шумове. Няма и бутон за изключването му.
Официални спецификации на Arctic P533

Слушалки:

Микрофон:

Кабелът на слушалките е с дължина 1,2м, като приключва с 4-сегментен 3,5мм стереожак. Т.е. можете да ги включите към контролера на гейм конзолата да вземем за пример. Или към смартфона/таблета си. Също по този начин в комплект получавате и спомагателен удължител (2м), който пък приключва с два общоприети конектора – един за микрофона и един за слушалките.

Едно от главните преимущества на Arctic P533 е положителната шумоизолация. Слушалките са от затворен вид и обгръщат цялото ухо. Комбинацията от меки възглавнички и сдържан напън, който наушниците оказват в профил на главата, подсигуряват че ще можете да прекарате дълго време без да сваляте продукта. Това сигурно е нещо доста важно… Имал съм опит със слушалки, да вземем за пример притискащи ушите ми, които са довеждали до болежка единствено след час-два.

Няма по какъв начин да не обърна внимание и на външния тип. Arctic P533 оферират забавен ретро дизайн, при който другите детайли са с външно окабеляване. Микрфонът, по традиция, се намира на лявата слушала, като металната му рамка може да се върти и прегъва на няколо места, тъй че да можете да го позиционирате както ви е комфортно. Отдясно пък имате едричка врътка за надзор на силата на звука.
Спорно качество
Сигурно се чудите за какво отсрочвам да приказвам за главния индикатор на едни слушалки – качеството на предлагания от тях тон. Отговорът е, че съм раздвоен…

Ясно е, че един геймърски артикул няма по какъв начин да задвоволи упованията на някой аудиофил. Още повече – цената на P533 надалеч не е аудиофилска.

Изпробвах слушалките играейки Quake Champions, слушайки музика и за похлупак изгледах няколко кино лентата. Най-краткия метод, по който бих определил звученето им е: плоско. Всъщност, това най-се усеща при слушане на музика, където динамичният диапазон е най-съществен. Според мен на слушалките им липсва бас… нещо което е учудващо на фона на размера на представителите заявките на производителя.

На уеб страницата на Arctic моделът се предлага за 49 евро, като цената е понижена от 79 евро. Според мен за към 100 лв. можете да си намерите слушалки, които ще звучат по-добре. След малко търсене в Amazon обаче открих продукта за… 30 $. Разбира се, тази цена е за Щатите, а доставката до България удвоява сумата. 50-60 лв. обаче биха били напълно съответни и в този случай бих предложил P533 с удоволствие.
Заключение
Arctic P533 е артикул, който следва една от трендовете в гейминга – привличащата внимание визия. Тук не получавата вездесъщото шарено светодиодно осветяване, като вместо това производителят е заложил по-ретро дизайна. На мен персонално той ми хареса.

По отношение на звука – всичко зависи от цената. До към 60 лв. слушалките биха си заслужавали.
Предимства:
Недостатъци:
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР