Александър Донски и Александър Лазаров отпаднаха на четвъртфиналите на турнира

...
Александър Донски и Александър Лазаров отпаднаха на четвъртфиналите на турнира
Коментари Харесай

Донски и Лазаров отпаднаха на четвъртфинал на Sofia Open

Александър Донски и Александър Лазаров отпаднаха на четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.

Участващите с " уайлд кард " българи изгубиха от поставените под номер 1 в схемата италианци Симоне Болели и Фабио Фонини с 4:6, 3:6 за малко повече от час на корт 1 в зала " Арена Армеец ". 

Донски и Лазаров започнаха добре мача и поведоха с 3:1, само че Болели и Фонини взеха осем от идващите 10 гейма, с което завоюваха първия сет и поведоха с 3:1 във втория. До края италианците резервираха преимуществото си и се поздравиха с успеха в дуела, който в дълги интервали беше доста равносилен и оспорван.

В конкуренцията на сингъл полякът Камил Майхжак се класира за четвъртфиналите, откакто отстрани във втория кръг осмия в схемата Оскар Оте (Германия) с 4:6, 6:2, 6:4 на Централния корт.

Майхжак в София прекъсна отрицателната си серия от пет следващи отпадания в първи кръг на шампионати от началото на юни насам, като поради слабото си показване в последните три месеца той изпадна от топ 100 на международната класация и през тази седмица заема 119-ото място.

Полякът чака спечелилия от мача по-късно през днешния ден сред номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) и Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария).

Германецът Юн-Ленард Щруф също продължи положителното си показване в българската столица с безапелационен триумф над французина Юго Юмбер с 6:3, 6:1 в дуела сред двамата квалификанти.

Щруф още веднъж разчиташе на солидния си сервис, като пласира 6 аса и завоюва 21 от 22 разиграни точки при първото си подаване. Той не даде нито една опция за пробив на противника си, а с основна серия от седем поредни гейма той взе първия сет и поведе с 5:0 във втория по пътя си към крайната победа. 
Така германецът си подсигурява първо класиране за четвъртфинал в Тура на АТП за сезона, като в него ще срещне поставения под номер 4 Лоренцо Музети (Италия).

Музети нощес беше покрай отпадане във втория кръг в мача против Лазаров, само че съумя да стигне до поврат след 6:7(5), 7:6(8), 6:2, макар че българинът сервираше за мача при 6:5 гейма във втория сет, а при 5:4 точки в тайбрека имаше два следващи сервиса, само че не се възползва.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР