Алекс Албън впечатли всеки един почитател на спорта с началните

...
Алекс Албън впечатли всеки един почитател на спорта с началните
Коментари Харесай

Албън – твърде добре, твърде рано?

Алекс Албън впечатли всеки един обожател на спорта с началните си изяви в Торо Росо и още в дебютния си сезон се озовава в кола, способна на победи. Алекс мъчно попадаше в радара на Формула 1 допреди няколко месеца и се водеше като несъмнено попълнение във Формула Е, а в този момент застава против един от най-силните в новото потомство водачи в спорта. Ще успее ли да си извоюва мястото и за 2020-та или ще последва ориста на Пиер Гасли и още доста, които са минали през тежката реалност на Хелмут Марко?

Ред Бул са с 2 победи от последните 4 старта и стигнаха до това да печелят борби още в събота, което допреди няколко месеца се водеше невероятно. Промените, които бяха въведени във Франция и Австрия, трагично наклониха съотношението на силите в интерес на Верстапен, който се възползва по превъзходен метод. Неговият досегашен съотборник Пиер Гасли не просто не бе покрай него, а даже отпадна от водещата група. В Унгария Хамилтън имаше комфорта да си направи последния бокс, по-късно да догони Макс и да го победи, просто тъй като Пиер не бе там. Ако вторият Ред Бул бе даже на 10 сек. от водещото дуо, развоят на събитията щеше да е друг.

Миналата година Гасли бе извънредно стабилен в Торо Росо. Завърши четвърти в Бахрейн и пети в Унгария против доста мощна конкуренция в доста по-трудното за ръководство Торо Росо. Французинът бе мощен в директните дуели и не показваше да се поддава на напрежението в тях. Въпросът бе дали е подготвен за крачка в огромен тим? Отговорът до някаква степен бе предначертан след решението на Даниел Рикиардо да потегли в посока Рено. Да бъде върнат Карлос Сайнц чартърен бе другото решение. Испанецът не разреши на Верстапен да има по-добри резултати от него, когато бяха съотборници в Торо Росо, само че Гасли получи доверие, което в следствие не оправда.

Комбинацията от сложна за ръководство кола при започване на сезона, плюс Верстапен за съотборник, бе най-лошата за френския водач. Неговото самочувствие на няколко пъти бе ударено и от стратегически неточности на екипа в квалификациите в ранните стартове от сезона. Той потегляше прекомерно обратно и бе доста мъчно да запише по-добри резултати, а уикендът на “Хокенхайм”, може би, реши неговата орис. Удари се тежко в петък и въпреки и да се завърна добре в събота, в неделя бе изпреварен от Албън и то в случай, че Макс завоюва. Алекс пък бе незабравим в дъжда, до момента в който поради неприятните условия отпаднаха Льоклер, Хюлкенберг и Хамилтън. Дебютанти, които впечатляват още на първото си мокро съревнование, постоянно печелят ранен почит.

Въпросът е: в случай че съпоставим карането на Гасли в Торо Росо през предишния сезон и това на Албън през този, кой от двамата се показа по-добре? Отговорът е доста спорен. Просто тъй като Албън в този момент следва да бъде сравняван незабавно с Верстапен и ще би трябвало да го побеждава на територия, на която Макс се развива към този момент от години. Ако успее да се включи в борба с Ферари и Мерцедес, и според от това, което покаже в нея, евентуално ще усили възможностите си.

Но по същия метод, може просто да се завърне назад в Торо Росо през 2020-та. Действителността във Формула 1 е брутална, само че тази в организацията на Хелмут Марко е с дългогодишна история на унищожени гении.

Кристиян Клийн, Витантонио Лиуци, Хайме Алгерсуари, Брендън Хартли, Себастиен Буеми, Жан-Ерик Верн, Дани Квят са част от образците. Даниел Рикиардо и Карлос Сайнц просто напуснаха прибързано.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР