Алберт Попов завърши на 11-о място в слалома във френския

...
Алберт Попов завърши на 11-о място в слалома във френския
Коментари Харесай

Супер каране на Алберт Попов и 11-то място във Вал д'Изер

Алберт Попов приключи на 11-о място в слалома във френския курорт Вал д`Изер, първи старт за българина от новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Най-добрият български алпиец даде десето време в първия манш, а във втория също кара на равнище и отстъпи една позиция в крайното нареждане с закъснение от 2 секунди след спечелилия Лукас Браатен от Норвегия.

Другият български представител Камен Златков не приключи първия манш. Златков започва мощно, само че пропусна врата метри преди финала.

Лукас Браатен даде второ време в първия манш със седем стотни закъснение от лидера Хенрик Кристоферсен. Във втория Браатен кара решително и завоюва с общо време 1:38.14 минута, до момента в който Кристоферсен не устоя на напрежението и след серия от неточности финишира едвам шести в крайното нареждане.

Победата на 22-годишния норвежец е третата му за Световната купа и първа за сезона и с нея той поведе в класирането за дребния глобус в слалома със 100 точки.

Със извоюваните 24 точки в днешния старт Алберт Попов е 51-и в генералното класиране. Лидер е Марко Одермат от Швейцария с 520 точки, следван от норвежеца Александър Омод Килде с 380 и Браатен с 215 точки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР