Албена и Павел Благеви изкачиха Килиманджаро навръх Голяма Богородица, а ...

Албена и Павел Благеви изкачиха Килиманджаро навръх Голяма Богородица, а

Българи изкачиха Килиманджаро на 65 години

Албена и Павел Благеви изкачиха Килиманджаро точно на Голяма Богородица, а след това бродиха из резервата Серенгети в Танзания. На тези, които ще си кажат –e, младежи, какво им пречи, ще издам, че и двамата са на 65. Вегани освен това.

Но да ви ги показва. Те са инженер-химици, а Албена даже е претендент на науките. След 28-годишна сполучлива кариера в една от най-големите фирми на Съединени американски щати, Павел с горделивост може да се похвали, че е взел участие в разработването на зелена технология, а за финалния им план, под управлението на Албена, получават най-високата корпоративна премия. Но от звуковия файл ще научите за изкачването на „ Покрива на Африка “ – 5895 метра.

 Семейство Албена и Павел Благеви
Това е единственото място на Черния континент, където целогодишно има сняг, по тази причина при изкачването Албена и Павел са сменили по няколко разнообразни ката облекла, само че се оказва, че да не ядеш месо си има преимущества при превъзмогването на височинната болест.

Според някои източници едвам 45% от хората, запътили се към Килиманджаро съумяват да помахат от заветния рид. Семейство Благеви, родители на две дъщери, баба и дядо на трима внуци, по гостигат. Логичната отмора след екстремното нанагорнище, освен това Павел е със сменена колянна става, е фотосафарите в Серенгети.

На езика на масаите името значи безкрайни равнини. В танзанийския резерват посетителите най-просто могат да създадат Голямата петорка. Т.е. да видят лъв, слон, носорог, леопард и кафърски бивол.


Толкова са сладкодумни Албена и Павел Благеви, че се надявам скоро да ни разкажат и за Солт лейк сити в Съединени американски щати, където живеят сега.

Снимки: персонален списък на семейство Благеви

Източник: bnr.bg