Албена Данаилова, която печели длъжността на първи концертмайстор на Виенската

...
Албена Данаилова, която печели длъжността на първи концертмайстор на Виенската
Коментари Харесай

Албена Данаилова води майсторски клас със студенти от Музикалната академия

Албена Данаилова, която печели длъжността на първи концертмайстор на Виенската опера през 2008, води майсторски клас със студентите от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров " в зала 48 на НМА до 18 октомври.
Данаилова е ученик на НМА "Проф. Панчо Владигеров " и Висшето учебно заведение за музика и спектакъл в Рощок. Лауреат е на състезанията "Светослав Обретенов ", "Млади музикални дарования ", "Коциан " и "Концертино " в Прага, "Kloster Schontal " в Германия, "Тибор Варга " в Швейцария, "Виторио Гуи " в Италия.
През 2004 година печели концертмайсторското място в Лондонската филхармония. На идната година дебютира като солист на Концерта за цигулка и оркестър на Чайковски в Musikhalle в Хамбург. През 2006/2007 година работи в Баварската държавна опера в Мюнхен под диригентството на Зубин Мета. Солист е на Софийската филхармония през 2009 година с диригент Урош Лайовиц и през 2017 година, когато показва Концерт за цигулка и оркестър "В памет на един ангел " на Албан Берг. Гостува като солист и с квартет Миландер в Израел, Съединени американски щати, Австрия, Швейцария, Чехия, Полша, Германия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР