Албанският премиер Еди Рама обвини ръководителите на държави-членки на Европейския

...
Албанският премиер Еди Рама обвини ръководителите на държави-членки на Европейския
Коментари Харесай

Албанският премиер Еди Рама се чувствал като в абсурдна пиеса

Албанският министър председател Еди Рама упрекна ръководителите на държави-членки на Европейския съюз в „ политически цинизъм ” за блокирането достъпа на страната му до съюза, излиза наяве от негов коментар във в. „ Билд ”.

Рама установи, че се усеща като в пиесата „ В очакване на Годо ", написа той в материала.

„ Дългогодишната упоритост на нашите страни, Албания и Северна Македония, бяха да се причислят към Европейския съюз и по този метод да дадат опция на нашите жители да се възползват от свободния пазар и да вземат участие в тази велика народна власт. Позволете ми да поясня едно нещо: като министър-председател на Албания, аз изцяло съзнавам, че през днешния ден не сме подготвени да се присъединим към Европейския съюз, нито Северна Македония или останалата част от Западните Балкани.

Има доста условия, на които и двете страни би трябвало да дават отговор, с цел да станем членове на Европейски Съюз, споделя Рама. Но добави, че и двете страни са изпълнили нужните условия за започване на преговорния развой.

Но двете ни народи, Албания и Северна Македония, са изпълнили всички, даже по-необходими условия, с цел да стартират в действителност преговорния развой с Брюксел. Самият Съвет на Европейски Съюз взе решение за подобен старт на договарянията през 2018 година ”, показва Рама.
И установи, че напъните на Тирана и Скопие не са възнаградени и желае приемане на отговор на въпроса: Защо?
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР