Албанският премиер Еди Рама днес използва новото френско предложение относно

...
Албанският премиер Еди Рама днес използва новото френско предложение относно
Коментари Харесай

Еди Рама: България можеше да се държи по-европейски към РСМ

Албанският министър председател Еди Рама през днешния ден употребява новото френско предложение по отношение на договарянията сред Северна Македония и България за еврочленството на Скопие за нов изострен коментар против София, заяви МКД.

България можеше да се държи по-европейски , означи Рама през днешния ден. Tой направи изказването на среща с публицисти след срещата на върха на НАТО, която се организира в Мадрид, Испания.

Припомняме, че през юни той упрекна българските управляващи, че държат Северна Македония за пленник. забележки, той отговори:

" Вие имате проблем с моя метод на изложение, аз с метода, по който България желае да взема решение двустранните въпроси. Или вдигнете ветото, или ще ме търпите ".

Тогава водачът на опозиционната Демократическа партия на Албания и някогашен министър председател на Албания изявленията на премиера.

Бериша сподели на конференция, че Рама не съставлява мнението на албанците, защото, както сподели, не познава никакви правила на другарство сред страните.
 Еди Рама към България: Или вдигнете ветото, или ще ме търпите
Еди Рама към България: Или вдигнете ветото, или ще ме търпите

Бившият албански министър председател Сали Бериша се извини на България за острите думи на Рама

" От името на албанската съпротива се извиняваме на българското държавно управление и народ и подсигурявам, че това не е мнението на албанците, а на един авантюрист.

Човек, който не познава никакви правила, не знае какво е другарство сред страните. " Не ми се коства целесъобразно министър председателят да споделя " позор за българите и България ", в случай че не е човек, който унижава всеки албанец с решенията си ", сподели Бериша.
 Фон дер Лайн е удовлетворена за съглашението с България, приветства РСМ и Албания за Европейски Съюз
Фон дер Лайн е удовлетворена за съглашението с България, приветства РСМ и Албания за Европейски Съюз

Еди Рама: Новото предложение, което е дефинитивно, е изцяло задоволително

Рама въпреки всичко разяснява по-рано през днешния ден и новото френско предложение по този начин:

" Според мен новото предложение, което е последното, би трябвало да бъде добре разбрано в Северна Македония, то е изцяло задоволително предложение и държавното управление, болшинството, Народното събрание би трябвало да го одобряват без съмнение. Обществото в Северна Македония би трябвало да се почувства изцяло освободено, тъй като задънената улица е преодоляна и някои нюанси , които направиха предходното предложение недопустимо, са отстранени ", сподели албанският министър председател.

Рама добави, че по този метод отваря пътя за европейска интеграция на Албания.

Европейската комисия е подготвена да стартира договаряния с Албания и Северна Македония , съгласно ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Фон дер Лайен написа в Twitter, че Северна Македония и България са покрай договорка , която би отворила пътя за започване на договаряния за присъединение на първата и Албания.

" Добър телефонен диалог с премиера Ковачевски. Дългоочаквани положителни вести, че МК и БГ, с поддръжката на Франция, са покрай съглашение , което взема поради ползите и опасенията. Европейска комисия е подготвена да стартира процеса на скрининг за Македония и Албяния, идната стъпка по техния европейски път. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР