ALASTAIR WARD / TRIANGLE NEWS Водите около Фарьорските острови почервеняха от

...
ALASTAIR WARD / TRIANGLE NEWS
Водите около Фарьорските острови почервеняха от
Коментари Харесай

Брутално клане! Само за ден избиха 252 кита и 35 делфина

 ALASTAIR WARD / TRIANGLE NEWS Водите към Фарьорските острови почервеняха от бруталното годишно касапско кръвопролитие на хиляди китове и делфини, написа Daily Mirror. По данни на локалните управляващи, единствено за ден са били избити 252 кита и 35 делфина.

Защитници на правата на животните описват, че това е първото всеобщо кръвопролитие на бозайниците на Фарьорските острови, защото датските управляващи до момента не разрешаваха всеобщо събиране на хора поради пандемията от ковид. Активистите описват, че когато животните се появят в плитчините, в тях се забиват остри куки, с които ги провлачват до брега, където ги чакат мъже с брадви и огромни ножове. Много организации за отбрана на животните от дълго време се борят за прекратяването на обичайното и годишно изтребване на десетки хиляди животни там.

Пилотните китове, един от типовете, обект на лова, са вписани в Конвенцията за запазване на европейската дива природа и естествените местообитания, което значи, че клането е неразрешено в границите на Европейския съюз, само че това не се отнася за Фарьорските острови.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР