Алана Маклохлин разбуни сериозно духовете в бойните спортове и по-конкретно

...
Алана Маклохлин разбуни сериозно духовете в бойните спортове и по-конкретно
Коментари Харесай

Трансджендър в MMA: Обидите само ме правят по-силна

Алана Маклохлин разбуни съществено духовете в бойните спортове и по-конкретно в ММА, написа boec.bg. 38-годишният войник, който до неотдавна е бил част от военните сили на Съединени американски щати, към този момент се състезава в осмоъгълника, биейки се с дами.

През предходната седмица Маклохлин побеждава със задушаваща хватка Селин Провост. Срещата завършва във втория рунд, само че не развоят в нея е значим. А фактът, че до 2010-а Алана е била мъж.

Трансджендърът стартира своята промяна преди 11 години, откакто преди този момент изкарва шест години като част от специфичните сили на Съединени американски щати. Вече като жена, Алана споделя, че е получила извънредно съществени закани, поради присъединяване си в галавечери против други представителки на нежния пол.

„ Наричат ме измамница и доста по-тежки неща. С тези думи обаче те не атакуват мен, а омаловажават труда на Провост (б.р. съперничката й), която в продължение на рунд и половина даде всичко от себе си. Обидите единствено ме вършат по-силна”, написа Маклохлин в обществените мрежи.

Алана е вторият случай на трансджендър в ММА. Преди нея Фалън Фокс се състезава в осмоъгълника в продължение на две години, преди да се отдръпна през 2014-а.

Маклохлин добавя още, че е упражнявала година, преди да влезе в клетката. По думите ѝ, тя е получила позволение от хормоналния панел във Флорида, само че е срещнаха голямо усложнение преди да откри противник за дуела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР