Акваристиката е невероятно интересно занимание, което не само зарибява собственика,

...
Акваристиката е невероятно интересно занимание, което не само зарибява собственика,
Коментари Харесай

С кои рибки могат да съжителстват дискусите?

Акваристиката е необикновено забавно занятие, което освен зарибява притежателя, само че трансформира аквариума в прелъстителен център на цялото помещение и играе ролята на хубав акцент в интериора.

Да се отглеждат рибки не е толкоз елементарно, колкото наподобява. Тези тихи домашни любимци не изискват подобен ангажимент като останалите питомци, само че пък е нужно струпване на доста повече информация и нейното осмисляне, с цел да се сътвори постоянен аквариум, в който рибките да оцелеят и да се развиват добре.

Един от главните въпроси около основаването на аквариум е какви жители да бъдат отглеждани дружно. Съвместимостта на рибките е от първостепенно значение за оцеляването им. Като начало рибките се разделят на нападателни и мирни и не трябва двата типа да се събират дружно.

Към мирните жители на един аквариум принадлежат рибките дискуси, които са наслаждение за всеки фен акварист.

За да бъдат сполучливо отглеждани е нужно да им се избират подобаващи съквартиранти предвид на техните особености. С кои рибки могат да съжителстват дискусите?

Тези представители на семейство Цихлиди са показани от разнообразни разновидности, плод на хибридни смесвания, с цел да се получат по-красиви цветови окраски. Опитните акваристи ги отглеждат извънредно в еднопородни аквариуми. Ограничението се постанова поради слабия имунитет на тези посетители от Амазонка, тъй като някои рискове, които не вредят на по-силните им събратя за тях могат да бъдат съдбовни.

Има и още една причина да се отглеждат по-изолирано и тя е в температурата на водата. Само бронирани сомове, които почистват акварумите, могат да устоят на температурата, която изискват дискусите.

 Дискус Снимка: pixabay.com

Иначе дискусите са мирни жители и не биха показали експанзия към други рибки. В един огромен аквариум групичка от 6-8 дискуса ще се усеща добре, защото обществената им същина ще бъде задоволена, а към тях може да се причислят червеноглави тетри и сини конго. Дискуси и скариди също ще съжителстват спокойно, а няколко ябълкови охлювчета освен ще разнообразят аквариума, само че и ще бъдат добре посрещнати от дискусите.

Различните разновидности дискуси няма да се конфронтират между тях, тъй че умерено ще плуват едни до други дискуси с друг цвят на тялото. Неонките и анциструсите също са добра алтернатива за присъединение към общия дом.

Не бива обаче да се настаняват вътре скаларии, които са нападателни и свадливи и ще се сблъскат с дискусите. Пираните и барбусите също не стават за част от обществото на тези пъстри хубавици. Прекалено едри и нападателни риби не би трябвало да са покрай тях.

Като цяло развъждането на дискуси е мъчно и се изисква опитни акваристи да се занимават с тях.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР