Акупунктурата чисти отровите в организмаНе, игли в никакъв случай, по-добре

...
Акупунктурата чисти отровите в организмаНе, игли в никакъв случай, по-добре
Коментари Харесай

Когато иглите лекуват

Акупунктурата чисти отровите в организма
„ Не, игли никога, по-добре да боли, в сравнение с игли “. Нерядко сме чували такива реакции от хора, на които е предложена акупунктура. Смята се, че този вид медицина произлиза от Китай, само че има и други видове терапия с игли - японска, корейска, виетнамска. Въпреки това у нас от ден на ден експерти по обичайната медицина предлагат комбинирано лекуване с игли, което да се съобрази и с лекарства или йога.
А тези, които са минали през лечението, споделят, че болката е не по-голяма от тази, която би получил, в случай че убодеш пръста си на игла за тегел, до момента в който си решил да закърпиш някоя дреха.
Иглите, които се употребяват при акупунктурата,  са с доста тънки върхове и се слагат в разнообразни елементи на тялото. Идеята е, че по този начин наречената сила „ чи “ се повлиява от напън с игли в характерни точки на организма. Най-добре иглотерапията влияе върху признаците на болежка – мигрена, постоперативни болки, само че оказва помощ и на други заболявания. Според Световната здравна организация посредством акупунктура може да се лекуват и хронично обструктивна белодробна болест, коронарна болест на сърцето, диария при дребни деца и вирусен енцефалит. В случаи на тежка контузия иглотерапията не би трябвало да бъде главен способ, само че тя е великолепен метод за ускорение на възобновяване, настояват медиците. Разликата сред източния и западен вид медицина и вида лекуване е обвързвано с това, че единият възприема заболяването чрез признаците, а другият метод възприема проблемите на целия организъм, настояват учените.    
Според нарколога доцент Соня Тотева иглите успокояват и повлияват проблемите на организма, като в това време не натоварват черния дроб с спомагателен банкет на лекарства. Много положително е комбинирането на игли с лечение на болката, изключително след интервенция, както и за детоксикация на организма.
Акупунктурата влияе изключително при пациенти, които са подвластни от алкохол, и в същото време имат под паника и тревожни разстройства, както и депресии. При тях би трябвало изключително да се внимава с предписването на медикаменти, тъй като се развива двойна взаимозависимост, употребяват се транквилизатори дружно с бензодиазепини, което поврежда черния дроб. Но при различната медицина съответно акупунктурата е с потвърден резултат, има научни изследвания, които несъмнено потвърждават резултата й, споделя Тотева. „ Изхождайки от моя 30-годишен опит с този способ, има резултати на към 80 на 100, като желанието за приложимост на алкохол и опиати изчезва. Ако изкарат целия курс, който се състои от 10 до 15 сеанса, шансът да се повлияят от лекуването с игли е доста огромен. Иначе лекуването е за от 20 до 50 годишни. Няма някаква избрана възраст, в която хората да се повлияят. Възрастовият диапазон е доста необятен. Ако приказваме за опиати, наложително е акупунктурата да се съчетае с психотерапия, която е нужна за лекуването “, споделя доцент Тотева.
При акупунктурата иглите, които се слагат, са главно по главата, по ръцете и по краката, като би трябвало да се слагат сред 15 и 25 игли.  Понякога се слагат и непрекъснати игли, които би трябвало да останат по двадесетина дни. Те обаче нямат подобен резултат, както краткотрайните, тъй като се изчерпва механизмът на рецепторите, които отделят ендорфини – т.е. веществата, които генерират позитивни страсти и избавят от меланхолия.
Китайската медицина употребява точки, които се намират основно по ушната мида. Но сякаш боди акупунктурата, т.е. тази по цялото тяло, е по-ефективна, споделя доцент Соня Тотева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР