Акумулаторните батерии са най-скъпият компонент на електромобила. Те съставят около

...
Акумулаторните батерии са най-скъпият компонент на електромобила. Те съставят около
Коментари Харесай

Фирмените акумулаторни батерии на Tesla понижават цената на електромобила с $3000

Акумулаторните акумулатори са най-скъпият съставен елемент на електрическия автомобил. Те сформират към 40% от цената на електрическите коли. Ново проучване сподели, че акумулаторният блок на Tesla икономисва към $3000 от всеки електрически автомобил спрямо конкуренцията.
Аналитиците на банка UBS взаимно с автомобилни специалисти изследва цените и опциите на водещите производители. По време на опита са съпоставени параметрите на акумулаторните акумулатори на G Chem, Samsung SDI, Contemporary Amperex Technology (CATL), както и на батериите на Panasonic, създавани в гигафабриката на Tesla в Невада.

Сравнителният разбор сподели, че акумулаторните акумулатори на Gigafactory са с от 1 до 20% по-икономични спрямо най-близките аналози на LG Chem.

Financial Times заяви, че цената на един киловатчас на батериите на Tesla коства $111. Оборудваният с сходни акумулатори електрически автомобил е с $2800 по-евтин, в сравнение с електрическия автомобил с акумулатори на LG Chem. В рейтинга на USB, след Tesla и LG Chem се подрежда Samsung SDI, а CATL е на последното четвърто място.

Въпреки другите индикатори, точно тези четири производителя към 2025 година ще заемат 70% от пазара. Според аналитиците, през 2020-2021 година цената на батериите ще намалее с 10%.

Изданието Electrek акцентира, че за компанията на Илън Мъск намаляването на разноските при производството на акумулаторните акумулатори е най-важната част от цялостната тактика. Именно от себестойността на батериите зависи цената на електрическия автомобил Model 3, който би трябвало да стане първият всеобщ електрически автомобил на пазара. Засега, най-евтината трансформация на Tesla Model 3 коства $45 000, като Tesla има намерение напълно скоро да я намали с $10 000.

Неотдавна Мъск съобщи, че към края на тази година Tesla ще понижи разноските за произвеждане на акумулаторните блокове до $100 на киловатчас. За тази цел непрестанно се вършат нови проучвания, трансформира се дизайна на батериите и се трансформират индустриалните процеси. Gigafactory 1 работи непрекъснато, като всяка минута от конвейера слизат по два акумулаторни блока. Седмичното произвеждане доближава 5 000 екземпляра. Gigafactory 1 към този момент създава повече акумулатори от всички други производители взети дружно.

С производството на акумулаторните акумулатори за електрическите автомобили на Илън Мъск се занимава японската компания Panasonic. Но точно Tesla създава дизайна на детайлите и управлява всички стадии на производството. Преди построяването на Gigafactory 1, Мъск взимаше батериите от Азия, при 30% по-висока цена.

През идващите 2-3 години разноските по производството на акумулаторните акумулатори осезателно ще намалеят. Причината е, че Panasonic измисли по какъв начин да понижи потреблението на кобалт в електродите на литиевойонните акумулатори с 10%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР