Актьори, режисьори, сценографи от куклени театри в Бургас, Ямбол, София

...
Актьори, режисьори, сценографи от куклени театри в Бургас, Ямбол, София
Коментари Харесай

“Магията на вятъра” събра в Сливен кукленици и творци на изкуствата от страната и чужбина

Актьори, режисьори, сценографи от куклени театри в Бургас, Ямбол, София и Сливен, от Турция, Унгария и Швеция се дадоха среща на Петия интернационален фестивал на изкуствата “Магията на вятъра”, който стартира на 17 април в Сливен. Това е единственият фестивал в България, проведен от куклен спектакъл, който демонстрира продукция освен на театралното, и на други типове изкуства, подчертаха уредниците от Държавния куклен спектакъл в града-домакин.

 14_450x600

Освен доста спектакли за деца и възрастни, в програмата е планувана галерия, проведена от Националната художествена академия и Националната художествена гимназия “Д.Добрович”-Сливен под надпис “Плакат и образна комуникация”. Гост на фестивала е поетесата, журналистката и преводачката Валентина Радинска, който ще се срещне с многочислените си фенове в родния си град.

Пианистката Мартина Табакова и цигуларката Кремена Николова ще изнесат концерт. Във фестивала ще се показват и студентите по актьорско майсторство за куклен спектакъл от НАТФИЗ “Кр.Сарафов”. Част от събитията ще бъдат изнесени навън, отвън залата на сливенския куклен спектакъл. “Тридневната стратегия е ориентирана и към децата, и към възрастните. Желанието ни е публиката да опознае изкуството, да поддържа връзка с създателите. Радваме се, че в нашия незначителен – прохладен естествено и духовно извисен по предопределение – град, още веднъж посрещаме изявени създатели и създатели от страната и чужбина”, сподели шефът на сливенския куклен спектакъл Ефимия Павлова. Сред тях са и шефовете на огромни фестивали от чужбина.

Организатори на събитието са Държавният куклен спектакъл, Министерството на културата и общината в Сливен. Патрон на фестивала е кметът на Сливен Стефан Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР