Актьори от Държавен куклен театър-Видин и от театър "Дю ла

...
Актьори от Държавен куклен театър-Видин и от театър "Дю ла
Коментари Харесай

Видинският куклен театър играе в Иран

Актьори от Държавен куклен театър-Видин и от спектакъл "Дю ла Масю " ( "Dе la Massue ")-Ница, Франция, вземат участие през днешния ден и на следващия ден в огромен интернационален конгрес в Иран. Те ще показват спектакъла "Малкият спектакъл на края на света ", основан по взаимен план, описа преди дни в "Цветовете на деня " шефът на видинския спектакъл Поли Трифонова.
"По този план ние изработихме спектакъла "Малкият спектакъл на края на света ", в който интензивно вземат участие актьорите от видинския куклен спектакъл. Репетициите се организираха октомври-ноември в Ница, Франция. На 14 ноември беше премиерата в националния спектакъл на Ница, а по-късно продължиха да се играят още 9 представления... "
Спектакълът е доста друг от първия взаимен план на двата театъра - "Хронолог ", описа още Поли Трифонова. За първи път публиката ще може да го гледа и онлайн, а геймърите да вземат участие в основана по него игра.
Партньори на видинския спектакъл са още Академията за музикално и театрално изкуство от Чехия, асоциация "Идея за просвета "- Рим, Италия, и френска компания за софтуерни производства.
Предстоят представления в Чехия, Италия и Белгия. Спектакълът е включен и в програмата на "Пловдив - европейска столица на културата 2019 ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР