Актьорът Самуел Финци, който беше избран да води откриващата церемония

...
Актьорът Самуел Финци, който беше избран да води откриващата церемония
Коментари Харесай

Синът на Ицко Финци призна защо не иска да се представя за българин

Актьорът Самуел Финци, който беше определен да води откриващата гала и награждаването на идния 70-и фестивал „ Берлинале “ не желае да се показва като българин, предава BG VOICE.

Пред Дойче Веле синът на Ицхак Финци съобщи: „ Аз не съм български артист. Нямам съображение да се усещам горделив като българин “.

Самуел е роден през 1966 година в Пловдив и е приключил образованието си в НГДЕК и ВИТИЗ, само че в последните 30 години живее в Германия и работи там.

В изявленията във връзка избора му за водещ на влиятелното събитие се споделя, че той е един от най-търсените артисти на Германия.

„ С съображение не ме водят като български артист – тъй като аз не съм български артист. Роден съм в България и съм израснал там, само че по-голямата част от живота ми, както самичък казахте, мина тук, в немскоезичния свят.

Моята кариера като артист се състоя тук, а не в България. Така че, в случай че би трябвало въобще да се дават такива избрания, които аз по принцип не обичам, в случай че би трябвало един артист да се дефинира съгласно националността си или съгласно етническата си принадлежност, бих споделил, че по-скоро съм немски артист.

Да, аз пристигам от България, само че виждам на себе си като на човек от Европа, като на европеец.

Светът се развива по този метод. И аз считам, че вместо да се ограничаваме в дребни национални общности, по-добре е да се отваряме, да се събираме с хора от повече места, с друг генезис.

Така че бих се определил като европеец, въпреки това да звучи може би леко патетично, в случай че не и подозрително в подтекста на сегашната агитация “.

Самуел Финци напомня, че на сцената в България е играл единствено в едно зрелище.

Той обаче има участия в много български филми („ Хълмът на боровинките “, „ Рапсодия в бяло “, „ Цветът на хамелеона “, идния „ 18% сиво “).

„ На снимачната площадка е както на всички места другаде: когато финансовите благоприятни условия са по-големи, всичко наподобява по един метод, когато са по-малки – по различен.

Всички филми, в които съм взел участие в България, съм ги правил постоянно с готовност и на драго сърце, като не съм се интересувал от нищо друго… Когато един план ме интересува, аз го върша, без значение от събитията “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР