Актьорът Николай Урумов заяви категорично, че се надява от новия

...
Актьорът Николай Урумов заяви категорично, че се надява от новия
Коментари Харесай

Актьорът Николай Урумов: Задължително да върнат формата с 16 отбора



Актьорът Николай Урумов съобщи изрично, че се надява от новия сезон форматът на елитното ни футболно състезание да бъде възобновен на 16 тима. Както е известно, от Професионалната футболна лига пуснаха питане до клубовете дали през идната акция да бъде върната остарялата форма на шампионата. Това породи дискусия измежду отборите, които останаха разграничени в мненията си.

Николай Урумов се включи в спортното предаване на „ Хоризонт “ „ На финала “, в което всеки понеделник присъединяване взимат слушателите.

„ Моето мнение е, че би трябвало групата да бъде възобновена с 16 тима. Резултатите го демонстрират – представянето на българските клубове в Европа и изобщо шампионата беше доста по-силно, по-интересно и по-завързано. По-логически. Ако погледнем огромните футболни шампионати и тези, от които желаеме да се учим, какъв брой са тези шампионати, които имат сходни плейофни системи? И това ли е елитът и авангардът на международния футбол? Някаква швейцарска или някаква скандинавска система “, съобщи Урумов.

„ Това не е очевидно футболът, към който ние би трябвало да се стремим. И в случай че погледнем обратно, когато сме имали триумфи – било с националния тим, било на клубно равнище, какви са били форматите? Защо в този момент ние би трябвало да откриваме топлата вода или колелото, които са открити от дълго време? Тези шампионати, които имат някаква плейофна система, това са някакви дребни страни, с нежелан футбол, несъвършен и от време в точния момент може би някой тим от техните страни ще има някакъв триумф. Искаме да се мерим с италиански футбол, с испански, с немски, с британски. Това са огромните футболни страни, за какво би трябвало ние да си вършим и да се равняваме с някакви други? Сами си смъкваме гарда, с цел да вършим някаква такава измислена система.

Задължително би трябвало от новия сезон да влезе форматът с 16 тима. Няма какво да чакаме една година, две-три-пет, както ВАР-системата и тн. Нещо, което е намерено, което е положително, изпробвано…

Кога в един тим треньорът прави промяна? Когато тимът не върви. А когато върви, вършат ли се смени – не! Не ни ли вървеше клубният футбол или националният футбол, та трябваше да вършим промяна на някаква вътрешна система? Вървеше ни! Тогава за какво го направихме? Да ми играе последният със седмия, пък плейоф, пък внезапно последният с два мача извоювани ще ми играе в евротурнирите. Еми, не, не става “, безапелационен бе Урумов.
Повечето слушатели, които се обадиха в предаването " На финала ", се сплотиха към мнението, че за българския футбол по-подходящ ще бъде формат с 16 тима в елитната дивизия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР