Актьорът Евгени Будинов е бил изхвърлен от спектакъла Хъшове на

...
Актьорът Евгени Будинов е бил изхвърлен от спектакъла Хъшове на
Коментари Харесай

Нов скандал в Народния: Морфов изхвърлил от Хъшове гербаджийския боклук Будинов

Актьорът Евгени Будинов е бил изхвърлен от спектакъла " Хъшове " на Народния спектакъл от режисьора Александър Морфов по политически аргументи. Тези обвинявания към Морфов насочи Тома Биков от ГЕРБ, който показа в обществените мрежи видеоклип, с който поддържа изказванията си. 

„ Имаме още едно неявяване. Един гербаджийски отпадък, който го изхвърлихме от представлението... ” Тези думи на режисьора се чуват по адрес на артиста Евгени Будинов, който дълги години бе част от неговата режисура. " С Евгени бяхме сътрудници в 44-ото Народно заседание като част от парламентарната група на ГЕРБ ", написа някогашният народен представител, като прецизира, че думите са били произнесени във връзка отстраняването на Евгени от представлението „ Хъшове ” в Народния спектакъл.

Според Биков в клипчето самият Морфов декларира, че Будинов има качества, само че не може да бъде част от представлението поради своите разбирания.



" С две думи, повода Евгени Будинов да бъде отхвърлен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го декларира обществено. Очевидно Морфов приказва пред участващите в спектакъла, като задачата е да бъде унизен Евгени Будинов ", акцентира Тома Биков, като изяснява, че лятото артистът му се оплакал, че е бил отхвърлен по политически аргументи, само че тогава той не повярвал на думите му.

" От записа излиза наяве, че разделянето и партизанлъкът са стигнали толкоз надалеч, че са станали водещ сюжет даже в институция като Народния спектакъл ", засегнат е Биков.

Бившият народен представител от ГЕРБ декларира още, че е неоспорим факт, че Александър Морфов е надарен режисьор и има правото на своите политически убеждения, само че категорично акцентира, че това право имат работещите в Народния спектакъл и освен. 



" България към момента е свободна страна и политическите възгледи не са определящи за кариерното развиване на който и да било. В Народния спектакъл работят едни от най-хубавите български артисти и всеки от тях евентуално има своята позиция по политическите тематики.

Всеки от тях има правото да показва тази позиция обществено и в случай че погледнем предизборните акции от последните години ще забележим, че артисти и режисьори от първата ни сцена са подкрепяли разнообразни политически сили. Това нито ги е направило по-малко надарени, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното.

Надявам се, че след края на злощастното министерстване на Велислав Минеков, което токсини атмосферата в целия културен бранш, партизанлъкът и политкомисарството в българската просвета ще приключат и българските културни дейци още веднъж ще могат да работят умерено и оттатък политическите си пристрастия. Защото в изкуството би трябвало да има място за всеки надарен човек, без значение от политическите му пристрастия ", заключва Биков. 

Във видеото се чува, че Морфов твърди, че Евгени Будинов му се молел да остане в " Хъшове " и даже декларирал подготвеност обществено да се отхвърли от партията на Бойко Борисов.

Интересно е кой е записал скандалните думи на Морфов и кой е изнесъл обществено клипа. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР