Актуалното поколение на Sports Activity Vehicle BMW X1 ще се

...
Актуалното поколение на Sports Activity Vehicle BMW X1 ще се
Коментари Харесай

Финални зимни тестове на новото BMW iX1

Актуалното потомство на Sports Activity Vehicle BMW X1 ще се предлага и с петото потомство на технологията BMW eDrive за шофиране с нулеви местни излъчвания. Успешно завършват тестванията за динамичност на ръководството в зимния тестов център на BMW Group в Арйеплог, Северна Швеция.

Започва противоположното преброяване за третото потомство на BMW X1 – както и за първото Sports Activity Vehicle (SAV) с чисто електрическо задвижване в премиум компактния сегмент. Сега новото BMW iX1 (среден разход на електрическа енергия: 18,4 - 17,3 кВтч/100 км съгласно WLTP; CO2 излъчвания: 0 г/км; електрически пробег: 413 - 438 км съгласно WLTP; данни съгласно NEDC: - ; планирани данни въз основата на настоящото равнище на разработка на автомобила) сполучливо завършва тестванията за динамичност на ръководството в зимния тестов център на BMW Group на полярния кръг. По покритите със сняг пътища и особено квалифицираните ледени повърхности към Арйеплог в Северна Швеция то дружно с Plug-in хибридните модели на новото BMW X1 минава през тестванията на своите системи на задвижването и окачването. С това процесът на разработките за серийно произвеждане на следващия изцяло електрически модел на BMW Group доближат до финалната си фаза.

Тежките проби при вцепеняващ мраз и зимни пътни условия са изключително интензивно натоварване най-много за електромоторите, електрическото задвижване на четирите колела, високоволтовата батерия, както и ръководещата електроника и технологията за зареждането на BMW iX1. Неговата технология BMW eDrive от пето потомство обезпечава къси времена за зареждане и огромен пробег даже и при рисково ниски минусови температури с помощта на най-актуалното потомство на акумулаторните кафези и интелигентното ръководство на топлината. С по един електромотор на предната и задната ос, чиито разрастване на мощността се координира точно за оптимално сцепление и динамичност, както и рисково бързия надзор на сцеплението BMW iX1 разполага с идеалните предпоставки за решително задвижване на всевъзможни настилки.

В зимния тестови център на BMW Group в Арйеплог изключително детайлно могат да бъдат настроени системите за надзор на задвижването и окачването на новите модели. Заснежените настилки и особено квалифицираните за тестванията повърхности на замръзналите езера обезпечават на инженерите на BMW Group идеалните условия координиране на ръководството на моторите, на електрическото задвижване на четирите колела и на системите за надзор на окачването – до граничните режими на надлъжното и страничното ускоряване. Ледените повърхности обезпечават и съвършените благоприятни условия за фини проби и усъвършенстване на взаимоотношението сред задвижването и окачването. Интензивната тестова стратегия е основата за постоянно несъмнено, решително и типично за BMW спортно държание на пътя, както и за хармонично изцяло преживяване при шофиране.

BMW iX1 е към този момент третият SAV на марката с чисто електрическо задвижване. То ще добави гамата от модели директно след въвеждането на пазара на новото BMW X1, планувано за есента на 2022 година. Моделът с чисто електрическо задвижване е основан на гъвкавата автомобилна архитектура и ще се създава на една и съща поточна линия дружно с разновидностите на компактния SAV с мотори с вътрешно горене и Plug-in хибридно задвижване.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР