Актуалният европейски клубен шампион – Байерн Мюнхен, бе отстранен от

...
Актуалният европейски клубен шампион – Байерн Мюнхен, бе отстранен от
Коментари Харесай

Байерн спечели битката, но не и войната – Европа ще има нов шампион

Актуалният европейски клубен първенец – Байерн Мюнхен, бе отхвърлен от Шампионската лига. Германският гранд бе отстранен от Пари Сен Жермен, въпреки да победи в реванша в Париж с 1:0. С общ резултат 3:3 и заради по-слабите си индикатори при маркирани голове на непознат терен хората на Ханс-Дитер Флик към този момент няма да имат ангажимент към тази конкуренция.

Голът във френската столица падна след 40 минути игра, когато Ерик Максим Чупо-Мотинг наказа някогашния си клуб и с глава матира Кейлор Навас, само че това бе всичко от баварците при головете. За сметка на това, ПСЖ направи една дузина грандиозни пропуски, а единствено Неймар на два пъти нацели гредите на вратата, защитавана от Мануел Нойер.

По този метод парижани чакат на полуфинала спечелилият сред Манчестър Сити и Борусия Дортмунд, като двата тима си дават спор в Германия в сряда вечер.

Напълно разумно, срещата започва в шеметно движение, а в третата минута Неймар изведе вдясно Мбапе. Французинът надбяга с лекост Дракслер и стреля от дребен удар посока вратата на Нойер, само че настрана. Първата намеса на Нойер пристигна в деветата минута. Тогава отляво Мбапе изпревари Павар и опита да комбинира с Неймар в наказателното поле на баварците. Бранител на немски гранд спря хода на топката, само че тя въпреки всичко отиде у Неймар, който шутира, само че немският пазач на мюнхенци с тяло блокира опита на №10 в ПСЖ.

Френският гранд сътвори бързо контранападение след 20 минути игра, само че прехвърлящ пас на Ди Мария за Неймар в наказателното поле на Байерн бе неудачен и топката остана в немския клуб. В 25-ата минута пък Сане получи страхотна топка пред дъгата на наказателното поле на парижани и насочи хубав удар с левия крайник, само че топката не откри очертанията на вратата на ПСЖ. Минута по-късно Йозуа Кимих опита изстрел с десния крайник от междинна отдалеченост, който също бе настрана.

В 27-ата минута Нойер направи зрелищно избавяне в Париж. Мбапе бе изведен вляво и откри метод да комбинира вдясно за Неймар. Той шутира, само че с тяло Нойер мазета в корнер. В 34-ата Неймар обстрелва вратата на Байерн вдясно по диагонала, а топката летеше край левия непряк дирек на Нойер, само че той с една ръка блокира опита.

В 37-ата Неймар сподели изключителна техника против Кингсли Коман и с финт отстрани опеката на французина. Последва техничен удар към вратата на Байерн, само че топката се отби в напречната греда на мюнхенци. Минута по-късно топката още веднъж се отби в гредата на Нойер, единствено че левия непряк дирек. Отново Неймар и Мбапе комбинираха, а топката пристигна паралелно за бразилеца, който шутира, топката отстрани Нойер, само че се отби в левия непряк дирек.

Still trying to figure out how Neymar hasn’t scored yet against Bayern
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР