Актуалната епидемична обстановка се подобрява, както по отношение на заболеваемостта,

...
Актуалната епидемична обстановка се подобрява, както по отношение на заболеваемостта,
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Излизаме от тъмночервената зона, успяхме да пречупим вълната

Актуалната епидемиологична конюнктура се усъвършенства, както във връзка с заболеваемостта, по този начин и с приетите в болница, и със смъртните случаи, сподели Стойчо Кацаров на конференция. Вероятно на следващия ден ще излезем от тъмночервената зона, предвижда той. Успяхме да пречупим тази вълна преди всичко поради нашите сънародници, които възприеха концепцията за зеления документ.

В мамента епидемиологичната срутва доближи равнище 500, което чакахме от седмици, сподели проф. Мира Кожухарова. " Намалява се броят на хората, които се намират на болнично лекуване. Върхът към този момент е минал, последователно спада ", изясни проф. Мира Кожухарова. По думите й, лечебните заведения в този момент не са изпитали тежкото натоварване от предходните талази.

Намалява и броят на смъртните случаи, макар че остава висок. Според проф. Кожухарова, преди всичко това се дължи на отхвърли от имунизации. " Може би в този момент с рухването на вълната повече хора ще се имунизират ", счита тя. Малко над 1 милион и 724 хиляди души са с цялостен курс на имунизационен цикъл.

Служебният здравен министър отличи в акцията приносът на проф. Мира Кожухарова. Като признателност тя е отличена със златния орден на Министерство на здравеопазването. Изпълнявах ролята на мърморещия човек, от време на време ме слушаха, от време на време не, сподели професор Кожухарова.

Епидемичната обставока в страната разрешава да предприемем стъпки към по-пълноценен развой в учебно заведение, сподели зам.-министър Златанов. Успехме с ограничения и най-много със зеления документ да овладеем пандемията. 

За граничния здравен надзор: идващите със зелен документ могат да влизат в страната. Освобождаването от карантина за влизащи в страната без зелен документ, ще бъде на третия ден. Ако пробата на влизащия е позитивен, остава условието за цялостен период на карантината. 

Това, което се трансформира в заповедта, са няколко благоприятни условия за извънкласно образование и дуално образование. Има възпитаници, които организират образование отвън сградана на учебното заведение. Ще може да се правят извънкласни образования и съвещания за матури, изясни заместник- министърът. 

Условията за условие на зелени документи не се трансформират към този момент. 

Заповедите влизат в действие от 1 декември 2021 година

Очаквайте детайлности!

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР