Актуализират списъците на резервистите и запасняците в Българската армия.Централното военно

...
Актуализират списъците на резервистите и запасняците в Българската армия.Централното военно
Коментари Харесай

Актуализират списъците на резервистите и запасняците в Българската армия

Актуализират описите на резервистите и запасняците в Българската войска.

Централното военно окръжие и неговите структури в страната всяка година правят актуализиране въз основата данни за хората от запаса и запаса, които се водят на боен доклад, оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата.

За тази цел те изпращат повиквателни заповеди за предоставяне на мобилизационно предопределение за военно време до жителите, само че не ги вземат на действителна военна работа и не ги активизират. Само и само след решение на Народното събрание и декрет на президента може да се разгласи готовност. Никой няма право без тези условия да афишира готовност и да активизира българските жители.
свързани новини96220на 12.03.2017
Гражданите, които получат повиквателна, би трябвало да се явят в съответното военно окръжие по местоживеене и да дават нужните настоящи данни за растеж и размери, в това число на облекло и обувки. Това се прави в осъществяване на наредбите на Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България, според които на резервистите или запасните би трябвало да бъдат обезпечени униформи и обувки, в случай че бъдат призовани на действителна военна работа или мобилизирани.

Тази активност е рутинна и се прави от Централното военно окръжие и неговите структури в страната два пъти в годината след отписване от боен доклад на съответния набор към юни и декември на календарната година. Няма никаква връзка с военния спор в Украйна. Актуализацията въз основата данни се постанова, заради отписване или изключване от боен доклад на резервисти или запасни, освободени от работа в запаса в сходство с член 62 от Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България.

Съгласно член 95. От Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България „ запасен, който не извърши обвързване, предоставено му с този закон, се санкционира с санкция от 270 до 1000 лева “
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР