Актуализацията на бюджета и приемане на Плана за възстановяване и

...
Актуализацията на бюджета и приемане на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

След консултациите при президента от ГЕРБ-СДС заявиха, че ще върнат мандата, ако той стигне до тях

Актуализацията на бюджета и приемане на Плана за възобновяване и развиване не търпят отсрочване и партиите би трябвало да влязат в деен разговор. Обществото е в дълбока рецесия - икономическа, здравна, обществена, военна, а в този момент и политическа - и чака решения от Народното събрание. Това сподели президентът Румен Радев, който организира първите съвещания на " Дондуков " 2 с втората по величина партия ГЕРБ/СДС.

По-рано от " Продължаваме промяната " отложиха срещата си с Радев за през днешния ден. Когато започнаха консултациите и от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да се явят през днешния ден, защото вземат участие в второ четене на актуализацията на бюджета.

На консултациите пристигнаха ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-председателят Томислав Дончев.

" Предизвикателен за страната миг - икономическа рецесия, война, обществена, здравна и политическа рецесия. Българските жители имат паники от растящите цени и рецесиите. Бъдещето на жителите зависи от решенията на политиците и институциите. България чака по-активна поддръжка и да се отстоява националния интерес, страната да не остане в периферията на Европа за привличане на стратегически вложения ", сподели президентът. Той счита, че " очакванията на българите са попарени - за справяне с демографската рецесия, бедността, върховенството на закона ".

" Дълбоката рецесия в обществото роди устрема към смяна, само че непрестанно намаляващата изборна интензивност е отзив и от политическите партии зависи да си завърне доверието. А от настоящето Народно събрание се изисква изпитание и би трябвало да се свърши значително работа ", са претекстовете на Румен Радев.

Десислава Атанасова отговори: " Тук сме, с цел да заявим и нашите цели, в случай че не се случи сформиране на държавно управление при първата политическа мощ и в случай че бъде връчен мандат на ГЕРБ/СДС, ще върнем мандата допустимо най-бързо, с цел да стартират съвещания с третата политическа мощ по ваш избор. "

" Съобразяваме се с всички опасности и провокациите в Народното събрание ", разясни Атанасова. Тя изброи направеното и поисканото от ГЕРБ за приемане на бюджетите. Атанасова прикани дружно да се работи с партиите и да се прояви разсъдък, с цел да се вземат решения, които да касаят жителите.

Томислав Дончев добави, че политическата рецесия е от една година и оставката на държавното управление е естественото развиване, което може да е краят й.

Потенциал за кардинална коалиция няма, за безпринципни има доста, уточни зам.-председател на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР