Акцията от тази сутрин в столичния квартал Драгалевци има връзка

...
Акцията от тази сутрин в столичния квартал Драгалевци има връзка
Коментари Харесай

Акцията в София тази сутрин има връзка с убийството на Красимир Каменов - Къро

Акцията от тази заран в столичния квартал " Драгалевци " има връзка с убийството на Красимир Каменов - Къро. Това съобщи служебният вътрешен министър. Иван Демерджиев удостовери, че в осъществената инспекция са забъркани имената на Петьо Петров - Пепи Еврото и Рамзиг Чакарян с прякор Ами. От Министерство на вътрешните работи имат данни, че Ами е бил в спор с убития в Южна Африка Каменов. От Софийската районна прокуратура не пожелаха да разясняват акцията, която е под тяхно управление.

Късно нощес екипи на полицията са влезнали в първокласен гръцки ресторант в квартал " Драгалевци ".

" Имаше полиция пристигнаха на инспекция. Не откриха нищо и си потеглиха. Нямаше огромна спецакция, в случай че имаше щеше да затворят ресторанта ", сподели Николай Иванов - шеф на ресторант.

Неофициално акцията е била против Петьо Петров, по-известен като Пепи Еврото и Рамзиг Чакарян с прякор Ами. Според източници, близки до следствието, в началото е бил тестван офис на Пепи Еврото, откакто той не е бил открит там, служителите на реда са се насочили към ресторанта, който се намира наоколо.

Проверка на екипа ни откри, че целият регион е заварден от висока ограда, по която са инсталирани охранителни камери. Изходи има към всички четири улици в съседство. Неофициално някогашният следовател Петьо Петров е съумял да избяга, употребявайки лабиринта от подземни изходи. Управителят на заведението отхвърли двамата мъже да имат някаква връзка с ресторанта.

" Гърци са притежателите. Аз работя тук от седем години. От седем години единствено те са били ", сподели Николай Иванов - шеф на ресторант.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разяснява акцията по този начин:

" Под надзора на Районна прокуратура - София, изпълнявайки тяхното разпореждане, бяха осъществени процесуално-следствени дейности на няколко адреса. Няма да разясня по отношение на самите процесуално-следствени дейности, нито лицата, по отношение на които са осъществените. В детайлности няма да влизам, все още няма арестувани. В детайлности няма да влизам, все още няма арестувани. "

Малко по-късно в кулуарите на Народното събрание служебният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че може да се направи връзка сред акцията и убийството на Красимир Каменов - Къро в ЮАР:

" Доколкото на мен ми е известно имат някаква връзка. Нямам съответна постоянна информация, която да споделя с вас. "

Името на някогашния следовател Петьо Петров нашумя около следствието на Антикорупциония фонд " Осемте джуджета ", оповестено през 2020 година Тогава асансьорният производител Илия Златанов описа по какъв начин е станал жертва на скица за изземване на част от бизнеса му, като главен основател тогава беше посочен точно Петров и брачната половинка му. Преди дни в разгара на вътрешния скандал в прокуратурата от Акционерна фирма разгласиха фотоси от неизвестен адресант, на които се виждат някогашния следовател и сегашния шеф на националното разследване Борислав Сарафов на среща във към този момент затвореното заведение " Осемте джуджета ".



фотоси: БГНЕС

Името на Чакърян пък се свързва с частния надзор над Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и разкритията, които бяха направени по време на държавното управление на Кирил Петков по отношение на фитосанитарния надзор и вредите нанесени на страната в размер на милиони левове годишно.

Според Министерство на вътрешните работи има връзка сред предприемача с прякор Ами и починалия Къро.

" Има такива данни. Има ясни данни за спор сред починалия Каменов и въпросния господин, чийто прякор споменахте. Трябва да се изнасят редица условия преди да се вършат заключения ", сподели Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи чакат скоро повече изясненост по отношение на убийството на Каменов. Властите в ЮАР ще позволен още на следващия ден на терен чиновник на полицията, който би трябвало да се върне в неделя.

" Ако могат да се вършат заключения все още на база на суровия доказателствен материал е това, че не е дело на българска група, само че кой е заел тази група това е значимият въпрос ", сподели още Демерджиев.

Българските управляващи са поискали информация и по друго ликвидиране от 2018 година - това на семейство Димови.

По тематиката работиха: Тихомир Игнатов, Алекс Донев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР