Акциите на платформата за търговия на капиталовите пазари Robinhood поскъпнаха

...
Акциите на платформата за търговия на капиталовите пазари Robinhood поскъпнаха
Коментари Харесай

Акциите на Robinhood поскъпнаха с над 100% от началото на седмицата

Акциите на платформата за търговия на финансовите пазари Robinhood нарастнаха с цели 50,4% в търговията на Нюйорската фондова борса в сряда, съобщи Си Ен Би Си.

Търговията на книжата на основата от родения в България Влад Тенев и колегата му Байджу Бат компания бе прекратявана на няколко пъти поради извънредно високата волатилност. В един миг акциите на компанията бяха поскъпнали с 81% до 85 $ за брой.

След резултата от сряда цената на книжата на Robinhood се е повишила с над 100% от началото на седмицата.

Силното показване на акциите на компанията през последните няколко дни компенсира слабият борсов дебют на Nasdaq от предходната седмица. Акциите на компанията започнаха да се търгуват предишния четвъртък при цена от 38 $ за дял, като те поевтиняха с 8% по време на първия ден на търговия.

Слабото показване продължи до вторник, когато цената на книжата на Robinhood скочи с 24%.

Не е ясно каква тъкмо е повода за мощното рали на книжата на платформата за търговия на финансовите пазари през последните дни, само че във вторник Кати Ууд от ARK Invest купу 82 622 акции на компанията при цена от 46,80 $ за дял. Това е в допълнение към 3,15 млн. акции на Robinhood, добити от Кати Ууд след борсовия дебют на компанията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР