Акциите на козметичната компания Revlon се увеличиха с повече от

...
Акциите на козметичната компания Revlon се увеличиха с повече от
Коментари Харесай

Акциите на Revlon скочиха, след като стана ясно, че компанията може да продаде бизнеса си

Акциите на козметичната компания Revlon се усилиха с повече от 7%, откакто се появи информация, че компанията търси съветници от Goldman Sachs, с цел да разиска с тях евентуална продажба на част от или целия си бизнес.

Засега към момента няма контрактувана договорка, само че Revlon търси способи да излезе от сложната обстановка, в която се намира, написа Bloomberg.

По-рано този месец компанията получи четиригодишен гарантиран заем на стойност 200 милиона $, с който би трябвало да възвърне бизнеса си. Тъй като Revlon се намира в затруднено финансово състояние, има потребност от капитал, с цел да се приготви за рефинансиране на различен заем, който има. Компанията, която е благосъстоятелност на холдинга MacAndrews & Forbes, ръководен от милиардера Роналд Перълман, има дълг от над 3 милиарда $.

Миналата седмица тя регистрира стесняване на чистата ѝ загуба за второто тримесечие до 63,7 милиона $ от 122, 5 милиона $ за същия интервал година по-рано. Нетните продажби обаче са паднали с 6% до 570,2 милиона $, което се дължи на спада на продажбите при по-малките козметични марки.

Ликвидността на компанията се усъвършенства до 260 милиона $, откакто към предходната седмица възлизаше на 108 милиона $ за края на второто тримесечие.

Дори Revlon да желае да бъде добита, не е ясно дали има заинтригувани компании. Други огромни имена от бранша за цветна козметика също не се намират в най-хубавото си положение, защото потребителите започнаха да се насочват към центрове като Sephora и Ultra Beauty.

Периодът се оказва сложен за цялата промишленост. Козметичният дистрибутор Coty закупи Covergirl за 12 милиарда $ от колоса Proctor & Gamble през 2015 година, само че по-рано тази година съобщи, че ще понижи активите си от P&C с към 3 милиарда $. През юли L`Oreal регистрира закъснение на продажбите в Северна Америка, като записва спад от 1,1%.

Акциите на Revlon са се намалили с 37% от януари и компанията има пазарна капитализация от 825 милиона $. Тя обаче е отказала да разяснява слуховете за продажба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР