Акциите на индийската Adani Group потънаха, след като пазарните сътресения

...
Акциите на индийската Adani Group потънаха, след като пазарните сътресения
Коментари Харесай

Непоправими щети: Загубите на Adani достигнаха $100 милиарда

Акциите на индийската Adani Group потънаха, откакто пазарните разтърсвания принудиха конгломерата да анулира основната оферта за продажба на акции за $2.5 милиарда. Бизнес империята на индийския милиардер Гаутам Адани се срутва и вредите към този момент наподобяват непоправими, излиза наяве от проучвателен отчет на Hindenburg Research, представен от международните организации.

Оттеглянето на офертата за продажба на акции на Adani Enterprises бележи трагичен крах за Адани, чиито благосъстояния набъбнаха бързо през последните години.

Необичайният поврат за милиардера

Стойността на акциите на един от най-големите индийски конгломерати - Adani Group, започнаха своя срив, откакто аналитичната компания разгласява просторно следствие, съгласно което фирмите от групата в продължение на десетилетия са били въвлечени в пазарни и счетоводни операции.
 Удар за $50 милиарда: Разследване срина Adani Group
Удар за $50 милиарда: Разследване срина Adani Group

Според Hindenburg Research фирмите от групата са били въвлечени в пазарни и счетоводни операции

Автор на разкритията е компанията Hindenburg Research, която се занимава с продажби на къси позиции (на процедура - залагане, че дадена компания ще понижи своята стойност - б.р.) - в това число и с акции на Adani Group. В обявата се твърди, че след 2-годишно следствие са събрани доказателства за " най-мащабната машинация в корпоративната история ".

На 1 февруари късно вечерта, Адани анулира продажбата на акции, защото пазарният срив, провокиран след разкритията в отчета на Hindenburg, се ускори. Така предприемачът загуби и купата си на най-богатия човек в Азия.

Гаутам Адани се срина в класацията на най-богатите в света до 16-та позиция, съгласно листата на Forbes, а единствено седмица по-рано беше на 3-то място

Рано сутринта на 2 февруари Гаутам Адани заяви във видео послание, че ползата на неговите вложители е от първостепенно значение и всичко друго е второстепенно.

" Следователно, с цел да изолираме вложителите от евентуални загуби, ние оттеглихме продажбата на акции ", разяснява предприемачът.

Според от ден на ден вложители, протичащото се слага под въпрос цялостния смисъл от вложението в индийски компании - изключително на фона на отварянето на Китай.

На този декор сривът на акциите на Adani коства на Индия мястото й измежду петте най-големи фондови пазара в света, защото пазарната капитализация на южноазиатската страна падна под тази на Франция
 Щети за $71 милиарда: Скандалът с Adani навлезе в нова фаза
Най-богатият в Азия опита да убеди вложителите, че не мами пазара - не съумя

Акциите на фирмите на Гаутам Адани не престават своя срив

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР