Акциите на големите американски авиокомпании отбелязват сериозно поскъпване от началото

...
Акциите на големите американски авиокомпании отбелязват сериозно поскъпване от началото
Коментари Харесай

Акциите на американските авиокомпании ударно поскъпват на фондовите пазари

Акциите на огромните американски самолетни компании означават съществено повишаване от началото на годината. Възходящият тренд е ясно проследим от началото на годината, като все още доходността по тези бумаги е сред 25% и 38%.

Книжата на United Airlines нарастнаха с повече от 7% единствено в границите на първите няколко часа след отварянето на пазарите през днешния ден. Акцията към този момент коства 54 $, което е най-високото й равнище от март 2020 година

Друга компания в сектора – American Airlines също усили пазарната си оценка – с 5,9% в границите на първите 2 часа от търговията и също реализира най-високото си равнище от оповестяването на пандемията до момента.

Същото важи и за Delta Airlines, чиято акция нарастна с 4% до 50 $.

Дори производителят на самолети Embraer бележи растеж от 5,5% за деня и над 40% от началото на годината.

Причината е оптимизмът, че до лятото ще стартира доста нарастване на самолетните транспорти. „ Към момента полетите съставляват 45% от пика, регистриран през 2019 година, само че всеки ден виждаме усъвършенстване “, разяснява за Yahoo Finance Васу Раджа от American Airlines.

“Очаквахме до този миг да има приблизително по 1,2 млн. души, пътуващи със аероплан и сме разочаровани, че те са към 900 хиляди Но чакаме изключително оживление в интензивността към Великден и други огромни национални празници “, разяснява Хелан Бекар, анализатор от Cowen.

В същото време самолетните компании към този момент изготвят тактики по какъв начин да усилват своя пазарен дял един път когато по-голямото търсене на самолетни билети се завърне – това се вижда най-много с организирането на нови дестинации и планирането на по-чести полети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР