Акциите на френския автомобилен производител Renault се сриват с близо

...
Акциите на френския автомобилен производител Renault се сриват с близо
Коментари Харесай

Срив на акциите на Renault с 13% след арест в Токио на шефа на компанията Карлос Гон

Акциите на френския авто производител Renault се срутват с близо 13% към 4-годишни дъна по време на търговията в понеделник след информация на японския вестник Asahi, съгласно която основният изпълнителен шеф на компанията е упрекнат в укриване на приходи във връзка с неговите хонорари, получавани и като началник на японския колос Nissan и че евентуално той ще бъде задържан.

Агенция Франс прес цитира изданието, съгласно което бордът на шефовете на японския авто производител Nissan е обвинил своя ръководител Карлос Гон за " обилни актове на нарушаване ", включително незадоволително отчитане на неговата заплата и съобщи, че той ще бъде уволнен. В същото време се появиха известия, че Карлос Гон евентуално е бил задържан в Токио.

В изказването на Nissan се оповестява, че през последните няколко месеца е било осъществено следствие на Карлос Гон, което е открило непозволено негово държание в продължение на няколко години. Официалното изказване стана факт, откакто локални японски медии оповестиха, че Гон е бил разпитан в понеделник вечерта от прокурори в Токио и се чака да бъде задържан за нарушение на финансовите разпореждания, в това число погрешно отчитане на неговите приходи.

Франс прес отбелязва, че на този стадий токийската прокуратура е отказала да разяснява информацията, че е разпитвала Гон, който е по едно и също време основен изпълнителен шеф на автомобилния алианс сред Renault, Nissan и Mitsubishi.

В своето изказване Nissan също по този начин съобщи, че е почнало следствие както по отношение на Карлос Гон, по този начин и по отношение на репрезентативният шеф Грег Кели.

Междувременно японската социална телевизия NHK удостовери, че изпълнителният шеф на Renault и Nissan Карлос Гон е бил фактически задържан в Токио. " Токийската окръжна прокуратура арестува ръководителя на Nissan - Гон за съмнения за нарушаване на Закона за финансовите принадлежности и тържищата ", уточни NHK.

Новината предизвика нападателни разпродажби на акциите на френския авто колос Renault с близо 13% спад към тяхно 4-годишно дъно към 54,80 евро за една акция (най-ниско равнище от края на октомври 2014-а година). Това съставлява най-драматичният сесиен спад на акциите на Renault след вота в поддръжка за Брекзит през лятото на 2016-а година. Сривът на акциите на френския авто колос докара до изтриване на близо 2,3 милиарда евро от неговата пазарна капитализация единствено в границите на няколко минути след новината за следствието и ареста на Карлос Гон. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР