Акциите на Carrefour паднаха до рекордно ниско ниво, след като

...
Акциите на Carrefour паднаха до рекордно ниско ниво, след като
Коментари Харесай

Нови проблеми за Carrefour: Акциите на веригата поевтиняха рекордно

Акциите на Carrefour паднаха до рекордно ниско равнище, откакто най-голямата френска верига за търговия на дребно предизвести, че втората половина на годината ще бъде още по-тежка за нея.

Това от своя страна ще изправи новият основен изпълнителен шеф на компанията Александър Бомпар пред сложната задача да я върне към предходния триумф.

Неочакваното предизвестие от страна на веригата " изтри " 15% от цената на скъпите бумаги. Те се търгуват към 16 евро на борсата в Париж, като пазарната капитализация на компанията падна до 12,9 милиарда евро.

" Carrefour изгуби усета си за това какво клиентите в действителност желаят ", счита анализаторът от Stanford C. Bernstein Бруно Монтейн, представен от Bloomberg.

Преди идването на Бомпар на поста френската компания закупи няколко онлайн търговци, само че към момента е надалеч от триумфа на други вериги в интернет.

Успоредно с това веригата губи лидерската си позиция на френския пазар от съперника си Leclerc, чийто дял доближи 21,1% при 20,3 за Carrefour, пресмятат от Kantar Worldpanel.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР