Акциите на американските компании поскъпват рязко в началото на търговията

...
Акциите на американските компании поскъпват рязко в началото на търговията
Коментари Харесай




Акциите на американските компании поскъпват рязко в началото на търговията на Уолст



Акциите на американските компании нарастват внезапно при започване на търговията на Уолстрийт, защото серията вести и мнения на висши публични представители на Съединени американски щати и Китай покачиха инвеститорския оптимизъм, че Вашингтон и Пекин ще успят да реализират комерсиално съглашение в границите на идните един-два месеца.

Индексът DJIA нараства с към 350 пункта (повишение с 1,44%), необятният показател S&P500 - с 1,47%, а софтуерният Nasdaq Composite - с 1,74%, откакто и вложителите на Уолстрийт приветстваха изявлението за Ройтерс на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в което той изрази оптимизъм във връзка с новия кръг от комерсиалните договаряния с Китай, стартирал при започване на седмицата.

Очакваното в скоро време понижаване до 15% на убийствено високите мита от 40%, наложени през юли от китайските управляващи върху вноса на коли, създавани в Съединени американски щати, също способства за позитивния сегашен старт на търговията на Уолстрийт. Подкрепа за инвеститорски риск вкус оказа и новината за освобождението под гаранция на финансовия шеф на Huawei, защото този ход може частично да омиротвори гнева на китайските управляващи във връзка на ареста на Сабрина Мън Ванчжоу.

Малко преди началото на днешната американска търговия " Уолстрийт джърнъл " пък заяви, че управляващите в Пекин се приготвят да създадат промени в индустриалната политика, известна като " Made in China 2025 ”, които ще оказват помощ за повишение на достъпа на задгранични компании до китайския пазар. Това способства за спомагателен прогресивен подтик на старта на американската търговия.

От информациите за прогрес в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай се възползват огромни индустриални компании като Caterpillar Inc. и Boeing Co., чиито акции нарастват надлежно с 3,15% и с 1,84%. Солиден растеж бележи и софтуерния бранш, като акциите на Apple Inc. нарастват с 1,5%, на Microsoft Corp. - с над 2%, на Intel - с 0,85% и на Cisco Systems - с 1,75%.

Данните за потребителската инфлация в Съединени американски щати през ноември пък поддържат промененият напоследък метод на Федералния запас към по-бавно от досегашното повишение на главните лихвени ставки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР